Cum vor românii să schimbe Constituţia. Cele mai CIUDATE propuneri. Cum ar suna noul IMN

După ce s-a dat undă verde procedurii de revizuire a Constituţiei, românii au fost invitaţi să trimită Forumului Constituțional propunerile lor de modificare a Legii fundamentale. Pe site-ul FC au fost postate zeci de amendamente, încă multe dintre ele intră fără doar şi poate în categoria "propuneri ciudate".  Un imn nou, Eminescu pe drapel, un nou steag pentru a nu-l mai confunda cu cel al Ciadului și jurământ depus duminica, la ora 10.00 - sunt doar câteva dintre ideile trăsnite transmise de români, relatează România TV.

14 apr. 2013, 10:15
Cum vor românii să schimbe Constituţia. Cele mai CIUDATE propuneri. Cum ar suna noul IMN

La Forumul Constuţional, condus de Cristian Pârvulescu, au ajuns unele dintre cele mai bizare propuneri de amendare a Legii fundamentale.

Astfel, un român propune Forumului și Comisiei de revizuire a Constituției schimbarea imnului național. A compus deja și versurile şi se oferă, în caz de nevoie, să compună și muzica:

Români, veniți, țara ne cheamă,/ Veniți acum și n-aveți teamă. /Veniți de vă simțiti români / Să scăpăm țara de nebuni”.

Un alt cetățean propune ca pe drapelul României să apară chipul poetului Mihai Eminescu, în timp ce un altul dorește ca în textul Constituției să se explice semnificația culorilor albastru, roșu și galben. De pildă, albastrul poate însemna libertate: culoarea cerului presupune că atunci când îl poți vedea ești liber.

CITEŞTE AICI PROPUNERILE ROMÂNILOR DE REVIZUIRE A CONSTITUŢIEI

O altă propunere privește reintroducerea pedepsei cu moartea. Argumentul: neaplicarea ei a contribuit la înmulţirea asasinatelor.

Un alt cetățean are o solicitare pentru cei care vor lua decizia în privința revizuirii Constituției: duminica, la ora 10.00, în direct la toate televiziunile, să depună jurământ de credință.

„Dreptul la autoaparare prin detinere de armament cu glont de catre orice persoana fizica sau juridica care a împlinit vârsta de 25 de ani. Achiziția armelor de foc doar cu buletinul si munitia aferentă armelor înregistrate sa fie nelimitata”, este o altă propunere lansată de un cetăţean. 

Un altul vrea garantarea votului împotriva tuturor: „Doresc sa se introduca in Constitutie garantarea dreptului de a vota impotriva tuturor, drept care acum nu exista pentru ca votul alb este anulat. Ca sa fie un drept recunoscut, el trebuie sa produca efecte, sa fie inregistrat si sa aiba efect locuri libere in parlament proportional cu numarul voturilor impotriva„.

Nu în ultimul rând, un alt român vrea ca România să aibă denumirea oficială de Republică: Republica România sau Republica Română. Acesta propune şi schimbarea drapelului:

Exista si o problema de simbolistica legata de drapelul national care, din punct de vedere practic, este identic cu cel al Republicii Ciad. Un diferend nerezolvat la O.N.U in 2004 dar care creeaza confuzii si o situatie problematica in reprezentarea drapelelor celor doua state. Consider ca o modificare a drapelului nostru sau a celui al Ciadului este necesara pentru a distinge cu usurinta intre cele doua drapele atunci cand acestea sunt arborate, spre exemplu la sediul O.N.U din New York dar si in alte locatii. Amintesc ca Andorra si Republica Moldova au stema tarii respective asezata pe culoarea galbena din mijloc. O dezbatere asupra acestor doua aspecte, cred eu, este necesara”.

CITEŞTE ŞI Sondaj IRES: Cum vor românii să schimbe Constituţia