Cum va fi vremea in weekend. Vezi PROGNOZA METEO pe următoarele trei zile

Sfârşitul de săptămână aduce o răcorire a vremii pe fondul apariţiei ploilor, însă în rest cerul va fi dominat de soare. De luni temperaturile cresc uşor, iar canicula specifică lunii august pune stăpânire pe ţară.

23 aug. 2013, 14:00
Cum va fi vremea in weekend. Vezi PROGNOZA METEO pe următoarele trei zile

Sâmbătă vom avea vreme călduroasă în regiunile sudice, în timp ce spre nord valorile termice scad treptat. Meteorologii prognozează maxime de la 22 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până la 33 grade în Lunca Dunării. Norii împart cerul soarele în majoritatea regiunilor, dar temporar norii strâng rândurile şi, local, în Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în sudul şi în centrul ţării vor fi averse şi descărcări electrice. În celelalte zone doar izolat sunt posibile ploi scurte de vară, tunete şi fulgere. Vântul nu face excese, poate doar în timpul ploilor să sufle mai energic.

De vreme călduroasă vor avea parte şi bucureştenii în ziua de sâmbătă. Soarele domină peisajul meteorologic în primele ore, apoi norii prind curaj şi spre seară sunt condiţii să ne răcorim cu o ploaie de scurtă de vară. Vântul nu ne deranjează, iar după-amiază termometrele arată 31, 32 grade la umbră, cu 3, 4 grade mai cald decât în mod normal la această dată.

Ultima zi a săptămânii vine cu ceva mai mulţi nori, este vorba mai ales despre nori cu dezvoltare verticala mare ce lasă averse însoţite de descărcări electrice, local în zonele de munte, pe arii restrânse în jumătatea de est a ţării şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul nu sufla prea tare, poate doar izolat în timpul ploilor să fie mai energic. Maximele sunt comparabile cu cele de sâmbătă, vorbim despre valori de la 22 de grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 33 de grade în sudul extrem.

În Capitală, duminică, norii mai zăbovesc pe cer în prima parte a zilei când sunt condiţii să plouă slab, trecător, apoi soarele domină peisajul meteorologic. Vântul nu ne deranjează iar termometrele vor arăta maxime în jur de 31 grade, cu câteva grade peste normalul termic al acestei date.

Luni, temperaturile cresc uşor, vremea va fi călduroasă îndeosebi în sudul şi în sud-estul ţării, izolat chiar caniculară în orele amiezii în Câmpia Română. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 grade Celsius în nordul Moldovei şi 36 grade în Lunca Dunării, aşa că în sudul extrem vorbim şi despre un disconfort termic mai accentuat. Cerul va fi variabil, dar în vest, în nord şi în centru, precum şi la munte vor fi înnorări temporar accentuate şi mai ales după-amiaza şi în primele ore ale nopţii vor fi averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat aşteptăm ploi torenţiale şi chiar căderi de grindină.

Şi în Bucureşti, luni vremea călduroasă revine, chiar şi canicula se face simţită prin disconfortul termic accentuat, pentru că maximele ajung la 34, 35 grade la umbră. Cerul va fi mai mult senin dimineaţa, apoi apar câţiva nori.

Marţi, sudul şi sud-estul ţării se confruntă cu aceeaşi vreme călduroasă, izolat chiar caniculară după-amiază în Câmpia Română, în timp ce în restul ţării maximele sunt mai apropiate de cele normale. Maximele pleacă de la 21 grade în nordul Moldovei şi ajung la 36 grade în sudul Munteniei. În jumătatea nordică şi la munte vor fi înnorări temporare şi local averse, fulgere, tunete şi intensificări ale vântului. În celelalte regiuni doar izolat aşteptăm astfel de fenomene. În ultimele zile ale verii calendaristice temperaturile scad uşor şi în sud şi sud-est, aşa în toată ţara vreme revine la normalul termic. Mai ales la jumătatea săptămânii mai cad averse însoţite de fenomene electrice în majoritatea regiunilor.

Sâmbătă, vreme în general frumoasă la malul mării, cu ceva nori pe cer, dar fără şanse de ploaie, aşadar putem avea parte de câteva ore de plajă. Vântul e ceva mai sprinten din când în când, fără să devină prea supărător. Maximele termice, la umbra bineînţeles, vor fi cuprinse între 27 şi 30 grade, cu cele mai mari valori în apropierea staţiunii Mamaia. Apa mării este calda, are între 24 şi 26 grade în apropierea ţărmului.

Duminică, norii se înmulţesc temporar pe cer şi trecător vor fi averse slabe, însoţite de descărcări electrice, timp în care şi vântul prinde putere. După-amiaza vine cu maxime între 27 şi 29 grade.

Sâmbătă, la munte vremea e mai plăcută în prima parte a zilei, când cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi noaptea când local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe arii restrânse în cei Occidentali vor fi averse, tunete si fulgere. Vântul nu sufla tare, poate doar izolat în timpul ploilor să fie mai turbulent. Temperatura aerului va avea valori maxime apropiate de cele de vineri, cu valori de 13 grade pe Ceahlău, 17 la Sinaia, 18 la Semenic şi 19 la Păltiniş. Ca de obicei, la Stâna de Vale e o idee mai cald, cu 22 de grade la orele amiezii.

Duminică mai avem parte de înnorări temporare, însă doar local norii lasă ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Vântul nu suflă cu viteză prea mare, iar mercurul din termometre se opreşte la valori maxime comparabile cu cele de sâmbătă.

În centru, ziua de sâmbătă începe cu vreme mai bună, dar treptat, mai ales după-amiaza, norii se adună îndeosebi peste sudul şi estul Transilvaniei şi lasă ceva averse şi descărcări electrice. Maximele trec însă uşor de cele normale şi ajung la 24 grade la Miercurea Ciuc, 27 în Brasov şi la Sibiu, 30 grade chiar la Alba Iulia.

În nord-vest vreme de vară aproape perfectă, cu soare şi doar câţiva nori mai aproape de munte şi maxime de 27, 28 grade în Maramureş şi 29 în nordul Crişanei.

În vest soarele puternic şi aerul cald aduc o zi tropicală în zonele de campie, cu 31 grade la Arad şi la Timişoara, o idee mai răcoare în zonele de deal, 29 grade la Reşiţa.

În schimb, norii se adună după-amiaza peste vestul şi nordul Olteniei şi aduc ceva averse, fulgere şi tunete, dar maximele caracterizează o vreme călduroasă: 30 grade la Târgu Jiu şi la Râmnicu Vâlcea, 31 la la Craiova.

În jumătatea vestică a Munteniei ziua începe cu vreme vreme în general frumoasă, apoi însă, mai ales după-amiaza şi spre seara norii strâng rândurile peste zonele subcarpatice, mai ales şi lasă ceva ploi scurte şi descărcări electrice, în rest doar izolat astfel de fenomene. Vreme călduroasă şi aici, 30 grade la Piteşti, 32 la Alexandria şi 33 in Lunca Dunării.

În sud-est vreme în general frumoasă cu nori şi soare şi şanse reduse de ploaie. Cald însă după-amiaza, cu 33 grade la Călăraşi, 31 la Tulcea şi 29 la Constanţa.

În centrul şi în nordul Moldovei vorbim despre soare şi nori aproape în egală măsură, dar în zonele mai apropiate de munte după-amiază şi spre seară vor fi câteva averse, tunete şi fulgere. Vor fi 27 grade în Bacău, 28 la Iaşi şi 22 la Suceava.