Cum va fi vremea în a doua zi de Paşti. Vezi prognoza pentru următoarele trei zile

A doua zi de Paste stă sub semnul unei usoare instabilitati atmosferice, atat in vestul si sud-vestul tarii, cat si in zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, unde norii se aduna mai ales dupa-amiaza si aversele cu tunete si fulgere apar la nivel local.

RomaniaTV.net
05 mai 2013, 16:12

In restul teritoriului, luni predomina soarele intreaga zi si numai cu totul izolat pot sa cada cativa stopi de ploaie. Iar vantul inca da semne de agitatie in sudul Banatului si in zona montana aferenta, dar trecator si in timpul ploilor in celelallte regiuni. Totusi, maximele termice ale zilei caracterizeaza in continuare o vreme mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, de la 20 de grade numai pe litoral pana la 29 de grade, local, in vestul si centrul tarii.

In Capitala ziua de luni incepe cu cer perfect senin, iar cei cativa nori care apar dupa orele pranzului sunt strict de decor, nu lasa nicio picatura de ploaie si nici vantul un se intensifica peste zi. Prin urmare, pana la amiaza mercurul din termometre se ridica din nou spre temperaturi generoase, 27…28 de grade.

Marti contam pe vreme frumoasa in aproape regiunile, soarele este la carma cerului in mare parte din tara si doar prin vest se mai ascunde dupa cei cativa nori care numai izolat si trecator lasa ploi slabe. Vantul devine insa tot mai sprinten, mai ales in jumătatea sudică a teritoriului şi în zona montană. Dar regimul termic nu se schimba semnificativ, temperaturile zilei ating in orele amiezii aceleasi valori generoase, de la 20 de grade pe litoral pana la 29 de grade in nord-vestul si centrul tarii.

Locuitorii Capitalei se bucura si marti de aceeasi vreme frumoasa si deplin insorita, si doar vantul care inca sufla moderat mai anima atmosfera dpdv meteo. Prin urmare, maxima zilei se mentine la valori mai mari decat cele obisnuite pentru data din calendarm, vorbim despre 27…28 de grade.

Si miercuri ramane vreme frumoasa, cerul este degajat in aproape toata tara si doar prin vest cativa nori rataciti lasa izolat cativa stropi de ploaie, insa vantul ramane alert in majoritatea regiunilor. Regimul termic nu se modifica, temepraturile raman generoase, cu valori de la 20…21 de grade pe litoral pana la 28…29 de grade in cateva localitati din regiunile intracarpatice.

Miercuri in Bucuresti cerul ramane senin, dar si vantul ramane moderat, iar maxima zilei inca atinge 25…26 de grade, adica vorbim in continuare despre o vreme usor mai calda decat ar trebui la aceasta data.

Joi tot frumoasa ramane vremea, soarele imparte cerul cu doar cativa nori risipiti si inofensivi, care nu lasa nicio picatura de ploaie. Doar vantul continua sa dea semne de agitatie , mai ales prin sud-estul tarii si in zona de munte, iar maximele se incadreaza tot intre 20 si 29 de grade la scara intregii tari, asadar, inca o zi frumoasa si calda, fara schimbari notabile in ceea ce priveste registrul meteo. Iar pentru urmatoarele zile meteorologii ne asigura de temperaturi in continuare mai ridicate decat normele de mai, si abia spre ultima zi din saptaman creste si probabilitatea de ploi, mai ales prin regiunile vestice.