Cum tratăm febra musculară

Febra musculară apare în momentul în care muşchii sunt suprasolicitaţi, din motive intenţionate sau în urma unui efort cu care corpul uman nu este obişnuit. Însă, de cele mai multe ori, febra musculară apare în momentul în care persoanele inactive sau puţin active se apucă brusc de sport.

RomaniaTV.net
02 iun. 2013, 10:19
Cum tratăm febra musculară

De cele mai multe ori, persoanele care se apucă brusc de sport doresc sa recupereze timpul pierdut si isi supun corpul unor tratamente fizice cat se poate de agresive care nu fac decat sa inrautateasca situatia in care se afla. Avand in vedere ca febra musculara este reprezentata de durere, este clar ca ea reprezinta un semnal de alarma tras de organism, in momentul in care muschii sunt lezati.

Luand in considerare ca nu exista un tratament simplu pentru febra musculara, este indicat sa incercam sa o evitam inainte sa se instaleze. Asadar, exista cateva reguli pentru a preveni febra musculara, care ne vor ajuta sa ne mentinem muschii intregi. In primul rand, inainte de depunerea unui efort sustinut, este nevoie de o perioada de incalzire.

Aceasta incalzire se face prin intermediul exercitiilor cardio, care grabesc ritmul inimiii. Astfel, sangele plin de oxigen este pompat mai repede la muschi, vascularizarea acestora este mai puternica si isi iau aportul decesar de minerale, proteine si oxigen mai repede. Iar acest aport este imperativ necesar pentru a evita leziunea muschilor si evident febra musculara. Astfel, muschii sunt pregatiti pentru efortul sustinut ce urmeaza.

Totodata, in cazul unui program sportiv activ, este important sa oferiti energie muschilor pentru a evita febra musculara. Incercati sa eliminati consumul de grasimi si sa le inlocuiti cu carbohidrati, pentru ca acestia va vor da energia necesara pentru a depune efort.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi CE SĂ MĂNÂNCI ÎNAINTE ŞI DUPĂ SALĂ. Vezi ce alimente te ajută să arzi cele mai multe calorii