Cum te poate ucide stresul la muncă

Se ştie deja că stresul dăunează bunei funcţionări a organismului, dar ca cel generat de locul de muncă ar putea ucide este o descoperire nouă.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 07:32
Cum te poate ucide stresul la muncă

Potrivit unui studiu recent, stresul de la munca dezechilibreaza procesarea normala a grasimilor din organism, fapt ce poate avea consecinte grave.
 
Un job stresant altereaza modul in care organismul gestioneaza grasimile, fapt ce duce la cresterea colesterolului si la aparitia bolilor de inima mortale.
 
Oamenii de stiinta avertizeaza, de ani buni, ca stresul emotional este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, aparute si pe fondul unor obiceiuri proaste precum fumatul, alimentatia nepotrivita si un stil de viata prea sedentar.
 
Dar un studiu efectuat recent arata ca stresul poate declansa dislipidemia, o afectiune care altereaza nivelurile de grasime si lipoproteine din sange. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Spitalul Victoria din Malaga si cei de la Universitatea Santiago de Compostela, ambele din Spania. Ei au analizat relatia dintre jobul stresant si mai multi parametri care indica modul in care grasimile sunt procesate metabolic in organism.
 
Desoperirile lor au fost publicate in revista de specialitate “Scandinavian Journal of Public Health”, la studiu participand ca voluntari peste 90.000 de angajati.

CONTINUAREA PE LYLA.RO.