Cum şi-a trăit ultima zi de viaţă soldatul decapitat la Londra. Mărturii şi mesaje cutremurătoare

A scăpat cu viaţă din Afganistan, dar a fost ucis chiar în ţara lui. Presa britanică dezvăluie ultimele momente din viaţa soldatului britanic Lee Rigby, decapitat cu maceta de către un kenyan, la Londra, pe stradă.

RomaniaTV.net
25 mai 2013, 15:21

Lee a ieşit pe seară, pe la ora 9:00, aşa cum făcea deseori, să mânânce o pizza la un restaurant aflat în apropierea cazărmii sale, „The Kebab Ye”. Purta obişnuitul săi trening cu glugă pe care scria „Help for Heroes”. A comandat pizza şi a stat de vorbă cu patronul, au  făcut glume, Lee jucându-se la aparatul de făcut fresh-uri în timp ce aştepta ca pizza lui preferată, pepperoni, să fie gata.

Lee avea să moară a doua zi decapitat cu o macetă de un kenyan dement, pe aceeaşi stradă, la câţiva paşi de restaurantul de unde luase ultima sa pizza. „Lee era o persoană adorabilă, tot timpul amator de o conversaţie şi pus pe glume. Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa. Suntem cu toţii îngroziţi. O mulţime dintre lucrătorii noştri este musulmană, dar niciodată în ultimii 30 de ani nu au fost asemenea tensiuni între ei şi soldaţi. Moartea lui i-a şocat pe toţi”, a spus patronul pizzeriei, Oner Arslanboga.

„L-am iubit şi îl voi iubi mereu”

Soţia lui Lee, Rebecca şi mama fiului său în vârstă de 2 ani, Jack, a spus la rândul ei că este mândră de faptul că a fost soţia lui. „Îl iubesc şi-l voi iubi întotdeauna. Trebuia să ne reunium la sfârşitul acestei săptămâni şi să ne continuăm viaţa împreună, ca o familie. A fost un tată devotat şi ne va lipsi şi mie şi fiului nostru.

„Nu te-ai fi aşteptat să i se întâmple asta tocmai în Marea Britanie, la el acasă. Credeai că e un loc sigur”, a mai spus Rebecca. Ea şi Lee s-au cunoscut când el era soldat în Garnizoana de la Catterick, în Yorkshire. S-au căsătorit la Biserica Sfânta Ana, în Halifax, în 2007, dar au trăit separat apoi.

tatăl vitreg al lui Lee, Ian, a postat câteva versuri pe Facebook, în memoria lui Lee: „Ai luptat cu curaj şi ai murit ca un brav erou. Ai lăsat în urmă o familie care se mândreşte cu tine. Dormi în pace, tinere soldat, ţi-ai făcut datoria”…

„Eşti una dintre milioanele de mame pe care şi le-ar dori un copil”

Cu o seară înainte de a fi ucis, îi trimisese un SMS mamei sale un mesaj impresionant şi, totodată, ca o premoniţie: „Noapte bună, mamă. Sper că ai avut o zi fantastică, pentru că eşti cea mai fantastică mamă din lume, una la un milion de mame pe care şi-ar dori-o oricine..”

„Îţi mulţumesc pentru că m-ai ajutat în toţi aceşti ani, nu eşti numai mama mea, ci eşti şi cea mai bună prietenă a mea. Noapte bună, te iubesc mult!”… i-a mai spus el.