Cum se lăuda mamei sale o judecătoare coruptă a Tribunalului Bucureşti că primeşte mită

Una dintre judecătoarele corupte ale Tribunalului Bucureşti a fost interceptată în timp ce se lauda mamei că lumea o caută pentru a-i da mită. Frauda a fost sesizată chiar de fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu, grefier la Tribunalul Bucureşti, dar judecătorii au atenţionat-o să-şi vadă de treaba ei, transmite România TV.

RomaniaTV.net
10 iul. 2013, 08:13
Cum se lăuda mamei sale o judecătoare coruptă a Tribunalului Bucureşti că primeşte mită

„Andreea Păunescu a luat legătura cu Antonela Costache, căreia i-a relatat ceea ce constatase privitor la încercările de manipulare a aplicaţiei ECRIS. Inculpata Antonela Costache a încercat să acrediteze ideea că ar fi o problemă de reţea a sistemului informatic”, se arată în rechizitoriul DNA.

În acelaşi document apare şi o convorbire între judecătoarea Viorica Dinu şi mama acesteia.

„Lumea (n.n. referire la mituitori sau cumpărători de influenţă)… lumea la mine vine, pe mine mă … M-au căutat şi eu i-am trimis să ducă banu’ la colega aia a mea, care stă în altă parte a Bucureştiului… Pentru asta i-am dat trei sute cincizeci de mii de euro”, ar fi spus Viorica Dinu, potrivit rechizitoriului DNA.

Procurorii afirmă de asemenea că banii pentru mită erau plasaţi pe burta unei femei gravide.

„Daniel Petre s-a referit la câteva situaţii în care a trimis şpaga acelei judecătoare prin intermediul soţiei sale, când aceasta era însărcinată, afirmând că banii de şpagă erau lipiţi de către soţia sa sub burtă”, susţine DNA.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, acuzate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni în alte dosare, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, împreună cu alte 21 de persoane.

Procurorii anticorupţie au acuzat-o pe Viorica Dinu (care şi-a dat demisia din funcţia de judecător la Secţia penală a Tribunalului Bucureşti) de constituire a unui grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată şi trei infracţiuni de luare de mită. Viorica Dinu se află în arest preventiv, iar pe 27 mai a fost eliberată din funcţie prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.

Antonela Anemary Costache, judecător la Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, în prezent suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi alte trei infracţiuni informatice.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucureşti, arestat preventiv, pentru aderare la un grup infracţional organizat, două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, cumpărare a influenţei, complicitate la trei infracţiuni de luare de mită, la trafic de influenţă şi la cumpărare a influenţei şi Ileana Alina Răducanu, avocat în Baroul Dolj, pentru cumpărare a influenţei, dare de mită şi complicitate la cumpărare a influenţei. Bogdan Marian Bobocel, soţul avocatei Răducanu, a fost acuzat de complicitate la cumpărare a influenţei.