Cum să ţii piept socrilor

Socrii tăi, bunicii copilului tău, pot fi o adevărată binecuvântare sau un coşmar generator de mare stres. Dacă ai norocul să ai socri pe care te poţi baza, cu care să cooperezi şi să îţi laşi copiii la ei, asta poate fi un real avantaj pentru toată lumea. Copiii adoră să fie răsfăţaţi de bunici, bunicii adoră să aibă pe cine răsfăţa, iar tu poţi să fii liniştit în timpul în care ei sunt împreună. Dar ce te faci în cazul în care relaţia cu ei nu este chiar aşa de roz?

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 09:38
Cum să ţii piept socrilor

A fi părinte nu este simplu, în special dacă eşti un părinte singur sau dacă nu te ajungi cu banii sau dacă şi tu şi partenerul aveţi mult de muncă şi trebuie să lipsiţi mult de acasă. Dacă apar şi alte probleme de sănătate pentru copil sau de nevoi speciale, uneori pare mai mult decât poţi duce.

De multe ori soluţia salvatoare este dată de prezenţa bunicilor, socrii tăi. Când bunicii sunt părinţii tăi, poţi stăpâni relaţia cu ei altfel, doar îi ştii de când te-ai născut. Însă când e vorba de socri, lucrurile se pot complica.

Partea bună este că bunicii îţi pot da o pauză de care ai nevoie disperată. Ei pot sta cu copilul tău o oră, o zi sau un weekend. Ei îl pot lua de la grădiniţă sau de la şcoală în cazul unei situaţii urgente. Şi îl pot răsfăţa aşa cum doar bunicii ştiu, ca să îl facă să se simtă special.

Partea mai puţin bună este că ei îţi pot submina autoritatea şi felul în care construieşti reguli pentru copiii tăi. Ei pot să aibă nepoţi favoriţi, ignorând pe unul şi răsfăţându-l pe altul. Ei te pot face să te simţi furios, nervos şi fără speranţă, toate în acelaşi timp. Cu alte cuvinte, unii bunici pot fi aşa de dominatori, încât să nu mai ai tu pic de control asupra propriei tale vieţi de părinte.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro