Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă

Când e caniculă, multă lume poate avea probleme cu inima. Este foarte important să ne îngrijim, chiar dacă nu ne ştim bolnavi de inimă, mai ales când se depăşeşte indicele de confort termic. Ştim cu toţii că organismul nu mai funcţionează ca un ceas elveţian când mercurul urcă nebuneşte în termometre, iar o alimentaţie sănătoasă poate preveni necazurile.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 05:55
Cum să-ţi protejezi inima pe caniculă

Verdeţurile proaspete pentru o inimă sănătoasă

Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin foarte mulţi antioxidanţi. Înlocuieşte sarea din alimentaţie cu aceste ierburi proaspete şi vei constata ca inima ta iese în câştig. În plus, dacă renunţi la grăsimile nesănătoase şi consumi mai multe nuci sau fructe de pădure, vei reduce riscurile apariţiei unor boli cardiovasculare sau a diabetului, scade tensiunea arterială, se reduce colesterolul.

O inimă sănătoasă are nevoie şi de fasole neagră

Fasolea neagră conţine nutrieţi şi antioxidanţi care reduc tensiunea arterială şi fibre care ajută la ţinerea sub control al colesterolului şi a glicemiei. Dacă obişnuieşti să găteşti fasole neagră din conserve, ideal este să le speli cu multă apă pentru a reduce nivelul de sodiu din conservă.

Cartofii dulci, mai sănătoşi decât cei albi pentru inimă

Cartofii dulci sunt mai sănătoşi pentru inimă decât “fraţii” lor albi. Cu un index glicemic scăzut şi bogaţi în fibre, vitamina A şi licopen, cartofii dulci contribuie din plin la menţinerea sănătăţii inimi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro