Cum să-ţi îngrijeşti corect unghiile

Chiar şi femeile care merg săptămânal la manichiuristă trebuie să-şi retuşeze cel puţin o dată manichiură pentru a arăta impecabil, iar îngrijirea corectă a unghiilor trebuie să respecte nişte reguli clare care nu sunt cunoscute de toate reprezentantele sexului frumos.

RomaniaTV.net
10 iul. 2013, 07:27
Cum să-ţi îngrijeşti corect unghiile

Pilirea corecta a unghiei

Majoritatea femeilor fac miscari de stanga-dreapta atunci cand isi pilesc unghiile. Insa pentru a avea unghii care sa arate sanatos pilirea trebuie facuta intr-o singura directie, nu cu miscari de du-te-vino. Daca miscam pila si inainte si inapoi fragilizam unghiile, motiv pentru care riscam sa nu se rupa mai repede.
 
De ce ni se exfoliaza unghiile

Principalul motiv pentru unghii fragile care se exfoliaza este lipsa complexului de vitamine B, mai ales de acid folic si de vitamina B12. Daca nu oferim organismului suficiente B-uri, unghiile vor fi fragile si ni se vor exfolia. Cea mai buna masura de a preveni exfolierea este sa introducem in alimentatie mai multe vitamine din complexul B care se gasesc in cereale integrale, in fasole, dar le putem obtine si sub forma suplimentelor alimentare.
 
Ingredientul-minune din intaritorul de unghii

Lacurile sau gelurile de intarire pentru unghii sunt cu adevarat eficiente daca contin nylon sau “sulfhydryl protein”. Dupa acestea ar trebui sa ne uitam atunci cand citim etichetele intaritoarelor de unghii. In compozitia lor mai pot fi calciu sau formaldehida, actiunea lor fiind, insa, atat de puternica incat intaresc unghiile pana ce devin casabile. Din acest motiv, ar trebui sa alegem produse ce nu contin calciu sau formaldehida.
 
Unghiile nu cresc uniform

Daca vi se pare ca unghiile de la o mana cresc mai repede decat la cealalta, nu este o iluzie. Chiar asa se intampla. Mai mult de atat, de regula, unghiile de la mana pe care o folositi cel mai mult (dreapta la dreptaci si stanga la stangaci) cresc mai repede unghiile de la mana pe care o utilizati mai putin. Totodata, este dovedit stiintific ca unghiile de la picioare cresc mai lent decat cele de la maini, motiv pentru care pedichiura dureaza mai mult decat manichiura.
 
Ce facem cu cuticulele

Cuticulele sau pielitele ridica numeroase probleme multor femei pentru ca, chiar si la o zi de la aranjarea lor, pot arata inestetice. Prima greseala a multor femei este ca taie cuticulele. Cel mai indicat mod de a le reduce este sa le impingeti inauntru, nu sa le taiati. Cu cat intrati mai des cu forfecuta in ele cu atat ele vor creste mai repede si mai neuniform.

CONTINUAREA pe LYLA.ro.