Cum să te fereşti de muşcăturile de căpuşe

Numărul persoanelor cu muşcături de căpuşe este în continuă creştere. Fenomenul este, se pare, un alt efect devastator al încălzirii globale. Muşcăturile de căpuşe sunt cu atât mai periculoase cu cât pot transmite boli grave precum boala Lyme.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 10:05
Cum să te fereşti de muşcăturile de căpuşe

Odată cu încălzirea vremii, ieşirile la iarbă verde vor fi la ordinea zilei. Medicii recomandă să nu purtaţi haine subţiri în zonele împădurite umede. Mai mult, ar fi bine să evitaţi deplasarea în zone cu tufişuri umede sau pe sub arbori unde riscul de a găsi colonii de căpuşe este sporit.

Atenţie mare la copii! Ei sunt cei mai expuşi din cauza locurilor de joacă şi nici nu realizează că au fost muşcaţi, întrucât căpuşele secretă înainte o substanţă anestezică şi nu simţi înţepătura.

Căpuşele se pot găsi atât  în grădina casei, în parcuri publice, terenurile de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în padure şi pe animale de casă (câini şi pisici).

Căpuşa adultă poate fi văzută cu ochiul liber şi trebuie scoasă imediat, iar nimfele (puii de căpuşă) arată ca un punct negru cât un vârf de ac.

Citiţi aici mai mult