Cum să învingi fobia zilei de luni

Fie ca eşti stresată pentru că anticipezi o săptămână agitată la birou sau pentru că te simţi vinovată ori secată de energie din cauza weekend-ului intens pe care l-ai avut (shopping, petreceri), ţi-e pur şi simplu groază de săptămâna care urmează.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 08:09
Cum să învingi fobia zilei de luni

Luni. Dimineata. Dupa-amiaza. Toata ziua, de fapt… Te simti deprimata, trista si ai un gol in stomac. Nu stii ce-ai face mai degraba: ai plange sau ai urla? Vrei o veste buna? „Poti scurt-circuita acea anxietate specifica inceputului de saptamana”, ne asigura prof. dr. psiholog Robert L. Leahy, autor al cartii „Anxiety-Free: Unravel Your Fears Before They Unravel You” (disponibila pe amazon.com). Ajuta-te cu urmatoarele sase strategii pentru a invinge starea proasta de luni.

Iti urasti jobul, dar nu-ti permiti sa-ti dai demisia

Cand esti coplesita de nemultumirile de la munca, nu tine totul in tine, ne sfatuieste Patrick Lencioni, autor al cartii „The Three Signs of a Miserable Job”. In schimb, intoarce situatia socializand cu seful tau si cu ceilalti colegi. Discutiile trebuie sa se pastreze in parametri simpli, deci intreaba-i: „Ce ai facut weekend-ul asta?”, si fii sincer interesata de raspunsul lor, recomanda Lencioni. Sau poate poti preda un proiect mai devreme decat aveai deadline-ul sau poate poti ajuta o colega preluandu-i din sarcini? In economia pe care o traversam la momentul actual, nu esti singura care se simte blocata in pozitia ei, asa ca dand o mana de ajutor colegilor (inclusiv superiorilor) te ajuta sa spargi rutina zilnica si sa-ti imbunatatesti starea de spirit, deoarece asa te simti utila si apreciata.

Ai ramas fara bani? Ai un deadline crunt? Te-ai trezit sleita de puteri?

Citeste pe Cosmopolitan.ro cum sa treci cu bine de ziua de luni, indiferent de situatie!