Cum să faci bani pe timp de criză: Afacerile care merg ca pe roate atunci economia o ia în jos

Firmele din care se pot face bani şi pe timp de criză includ afaceri ca firmele de recuperatori, casele de amanet sau covrigăriile, potrivit dailybusiness.ro.

RomaniaTV.net
09 aug. 2013, 08:17
Cum să faci bani pe timp de criză: Afacerile care merg ca pe roate atunci economia o ia în jos

Prima dintre afacerile profitabile este firma de recuperatori. Cum criza muşcat din portofelele românilor, tot mai multe bănci s-au trezit că au de recuperat sume uriaşe de la clienţii care nu şi-au mai plătit ratele. Piaţa recuperării de creanţe a crescut spectaculos pe timp de criză – cu aproape 30%.

O altă afacere de succes pe timp de criză s-au dovedit a fi casele de amanet, care, pe lângă aur, au început să primească în amanet, telefoane mobile, maşini sau chiar case. Profitul unei case de amanet poate ajunge chiar şi la 500% pe lună, spun patronii. Potrivit datelor BNR, în prezent sunt înregistrate aproape 2.000 de case de amanet.

O altă investiţie rentabilă pe timp de criză s-au dovedit a fi şi francizele din sectorul alimentar. De la fast-food-uri, patiserii la home-delivery.

Un alt business care a crescut şi creşte în această perioadă este cel din domeniul medical. Cum serviciile din clinicile de stat sunt tot mai slabe calitativ, tot mai multe persoane fizice şi fizice şi companii au optat pentru clinici private. Piaţa are un potenţial de creştere uriaş – 20% în fiecare an.