Cum să alungăm ţânţarii cu soluţii naturale

Când vine vara, nu e om care să nu fie în căutarea sfaturilor anti ţânţari. Nesuferitele insecte ne pun pe toţi pe jar, iar în această vară parcă mai mult ca niciodată, aşa că oricând sunt binevenite câteva soluţii anti ţântari ca să o scoatem la capăt.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 06:06
Cum să alungăm ţânţarii cu soluţii naturale

Primul lucru care vă vine în minte este repelentul. Însă sunt mulţi oameni care se feresc de soluţiile chimice.

Iată mai jos câteva remedii naturale anti ţânţari.

Foloseşte ulei de citronella, scorţişoară sau castor

Mirosul acestor uleiuri esenţiale îi pune pe fugă pe ţânţari. La fel şi uleiul de lămâie cu eucalipt. Mai poţi încerca uleiul de arbore de ceai.

Fie că arzi lumânări care au la bază aceste uleiuri, fie că utilizezi uleiul într-un recipient special, mirosul va alunga nesuferitele insecte. O altă soluţie este să freci pe piele rămurică de citronella.

Poartă haine lejere

Deşi ţi se poate părea că n-au legătură hainele cu ţânţarii, ei bine au. Tânţarii sunt atraşi de corpurile calde şi de mirosul de transpiraţie.

Mai mult, este indicat să nu te dai cu odorizante. Chiar dacă vrei să maschezi mirosul de transpiraţie care oricum atrage ţânţarii, mirosul de parfum îi atrage şi mai mult.

Atenţie la bălţi şi tunde gazonul

Dacă stai la curte sau chiar la bloc, evită să uzi peluza până la refuz. Dacă ai animal de curte, goleşte-i recipientul de apă şi pune tot timpul apă proaspătă. Orice baltă, cât de mică, poate fi locul ideal de înmulţire a ţântarilor.

Şi dacă, totuşi,  tu sau copilul tău aţi fost victima ţânţarilor, vezi pe sfatulparintilor.ro câteva remedii pentru pişcăturile acestora.

Citeşte mai multe pe Sfatulpărinţilor.ro.