Cum poţi preveni apariţia ridurilor. O regulă ESENŢIALĂ

Un nou studiu a descoperit faptul că expunerea la radiaţiile solare ne îmbătrâneşte tenul. Experţii recomandă folosirea unei creme cu protecţie solară pe tot parcursul anului.

06 mai 2013, 10:53
Cum poţi preveni apariţia ridurilor. O regulă ESENŢIALĂ

Cercetătorii au analizat celulele pielii expuse la radiaţiile UVB şi UVA şi au descoperit că progerina, o proteină asociată cu îmbătrânirea este activată de radiaţiile UVA, potrivit descopera.ro

Deşi, proteina era de mult asociată cu îmbătrânirea, acum a fost pentru prima dată când s-a descoperit legătura dintre ea şi radiaţiile UVA.

Cercetătorii recunosc că este nevoie de studii viitoare asupra proteinei în cauză , dar ei cred că progerina „s-ar putea să stopeze funcţionarea fibroblastelor (celule care produc colagenul, substanţa ce oferă fermitate pielii), lucru care produce subţierea pielii, pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor”, a explicat autorul studiului, Thomas M. Ruenger, profesor dermatolog la Universitatea din Boston.

Prin urmare, specialiştii sugerează pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii şi formarea ridurilor să folosim o cremă cu spectru larg de protecţie solară.