Cum ne videcăm pielea arsă de soare? Soluţii practice, găsite în bucătărie

Calmarea durerilor provocate de arsurile soarelui sau prevenirea decojirii inestetice a pielii pot fi combătute cu ingrediente pe care le avem la îndemână, în propria locuinţă.

RomaniaTV.net
07 iul. 2012, 09:00
Cum ne videcăm pielea arsă de soare? Soluţii practice, găsite în bucătărie

Pe cât de relaxantă este o zi petrecută la plajă, pe atât de chinuitoare poate fi seara, în cazul în care soarele ne-a ars prea tare. Dealtfel, arsurile solare reprezintă marea problemă a sezonului, iar în multe situaţii ele ne pot strica vacanţa. Perfecte.ro a căutat soluţii practice şi la îndemână pentru tratarea pielii în astfel de cazuri:

Oţetul de mere
Pus pe arsură, previne apariţia băşicilor şi decojirea intestetică.

Ceaiul negru
Se lasă să se răcească, iar apoi se aplică în comprese pe piele. Ceaiul va diminua inflamţia, va reduce din roşeaţă şi va grăbi vindecarea a pielii.
 
Castraveţii
Feliile de castravete proaspăt răcoresc, hidratează şi calmează pielea, făcându-l un remediu ideal pentru pielea sensibilă sau buzele arse de soare. Taie, pur şi simplu, un castravete în felii şi aplică-le direct pe piele.

Cartofii
Amidonul din cartofi poate ajută la calmarea arsurii. Poţi fie să dai prin răzătoare un cartof crud şi să-l pui într-un tifon pe care să-l aplici pe arsură sau să aplici felii proaspăt tăiate dintr-un cartof rece direct pe piele.
 
Laptele integral
Aplică comprese cu lapte integral pe piele timp de 20 de minute sau fă baie într-un amestec de apa şi lapte pentru a-ţi calma arsurile. Grăsimea calmează durerea şi previne decojirea excesiva a pielii, în timp ce acidul lactic încurajează reînnoirea celulară şi grăbete procesul de vindecare.