Cum ne putem feri de cancer prin opt modalităţi

Abia după o întâlnire cu o persoană bolnavă de cancer oamenii incep să se gândească la viaţa lor şi la ce ar trebui să facă pentru a nu se îmbolnăvi. Se ştie de mult că e mai uşor să previi decît să vindeci aşa că primii paşi ar fi modificarea stilului de viaţă.

RomaniaTV.net
23 iun. 2013, 21:02
Cum ne putem feri de cancer prin opt modalităţi

1. Fa-ti un mic-dejun anti-cancer.

Acidul folic este o vitamina B care are un rol determinant in combaterea unor forme de cancer precum cel de colon sau cancerul la san. Il poti gasi cu usurinta intr-un mic dejun sanatos format din cereale, in general, si din grau integral in special. Alte alimente bogate in acid folic sunt: portocalele, pepenele si capsunele. In plus, ouale, dar si sparanghelul sunt de asemenea surse foarte bune de vitamina B. Pentru cei care vor sa completeze meniul si cu altceva in afara fructelor si vegetalelor pot incerca ficatul de pui care contine la randul sau suficient acid folic. Ca o regula generala trebuie sa stii ca vegetalele verzi cu multe frunze, precum spanacul, broccoli, contin o cantitate suficienta de vitamina B. Potrivit Societatii Anti-Cancer din SUA cea mai buna modalitate de a acumula acid folic nu o reprezinta pastilele ci consumul de vegetale si fructe bogate in aceasta vitamina.

2. Uita de mezeluri.

Poate ca un hot-dog sau o shaorma consumate ocazional n-o sa va faca prea mult rau. Insa o persoana preocupata de starea sa de sanatate va renunta in totalitate la mezeluri. Este important de stiut faptul ca alimentele conservate in fum sau cu adaos mare de sare cresc riscurile expuneri la agenti care declanseaza cancerul.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro