Cum ne poate îmbolnăvi sărutul

Sărutul este forma elementară de exprimare a afecţiunii dintre două persoane, însă este bine să fim conştiente de faptul că prin sărut putem să luăm anumite boli sau să transmitem anumite boli, de care nu ştim mereu că ne afectează.

RomaniaTV.net
15 apr. 2013, 07:14
Cum ne poate îmbolnăvi sărutul

Printre aceste boli, se numara herpesul, boala sarutului si Herpesul.

Herpesurile sunt cauzate de obicei de virusii Herpes simplex. Exista doua feluri de Herpes simplex: tipul 1 care provoaca majoritatea infectiilor orale si aproximativ jumatate din cele genitale si tipul 2 care aproape intotdeauna cauzeaza herpesul genital.

Avand in vedere ca localizarea cea mai frecventa a herpesului se afla la nivelul buzelor, aceasta boala se poate transmite foarte usor. Astfel, prin sarut, intram in contact direct cu leziunile si cu saliva infectata si cu siguranta ne putem infecta.

Aparitia herpesului poate da o stare de indispozitie generala, somnolenta sau insomnie, dureri de cap, nervozitate, scaderea poftei de mancare, greturi, frisoane, cresterea temperaturii sau dureri in muschii coloanei vertebrale ce se accentueaza la extensia capului, dar toate aceste simptome dispar in 3-5 zile de la debut.

Apar eruptii rosii la nivelul pielii si basici care se umplu cu lichid.

Herpesul poate fi declansat si de stres, expunere la frig, ciclul menstural sau febra.

Pentru a evita aceste situatii si a sti totul despre herpes, de la profilaxie pana la tratament, este bine sa efectuati analize peridice ale sangelui.

Citeşte continuarea pe LYLA.RO.