Cum ne ferim de Apocalipsa Maya? Buncăre, ghiduri, excursii şi afaceri de milioane de dolari

Deşi s-a anunţat demult că Apocalipsa se amână, deoarece calendarul mayaş care spunea că lumea se va sfârşi pe 21 decembrie 2012 a fost greşit interpretat, unii sunt în continuare convinşi că finalul este aproape. Ei şi-au luat măsuri de siguranţă care speră că îi vor transforma în supravieţuitori ai Apocalipsei.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 11:23
Cum ne ferim de Apocalipsa Maya? Buncăre, ghiduri, excursii şi afaceri de milioane de dolari

Fenomenul 2012 convinge încă multă lume, cu toate că cercetătorii au atenţionat că interpretările calendarului mayaş care ar fi prezis sfârşitul lumii pe 21 decembrie 2012 au fost eronate. Sunt destui cei care consideră că mayaşii au avut motive întemeiate să întocmească un calendar care nu continuă dincolo de data amintită.

Fenomenul a luat o asemenea amploare în ultimii ani, încât NASA a creat o pagină specială pe site-ul său oficial pentru a demonta teoriile privind sosirea Apocalipsei. Potrivit Agenţiei Spaţiale americane, angajaţii NASA au trebuit să răspundă la peste 5.000 de întrebări pe tema sfârşitului lumii. Unii au întrebat chiar dacă ar trebui să se sinucidă, să-şi omoare familiile sau animalele de companie.

Potrivit Daily Mail, mulţi americani îngrijoraţi de ideea Apocalipsei cumpără tot felul de lucruri care i-ar putea salva, de la ghiduri de supravieţuire de câteva zeci de dolari, până la locuri de zeci de mii de dolari în buncăre despre care se spune că sunt sigure şi în caz de atac nuclear sau de prăbuşire a vreunui asteroid.

Robert Vicino, un om de afaceri californian care construieşte buncăre de lux în locuri ţinute secrete, profită de teama oamenilor de extincţie. „Şi dacă profeţiile sunt adevărate? De care parte a uşii vrei să te afli?” este motto-ul folosit de Vicino pentru a-i convinge pe naivi că el le poate oferi reţeta pentru supravieţuire. Iar cei care îl cred sunt destui. Peste 5.000 de americani şi-au rezervat deja locuri în „arcele” sale, iar următoarea ţintă a lui Robert Vicino o reprezintă europenii.

Fenomenul 2012 a ajuns şi în Bugarach, un orăşel de la poalele Pirineilor, cu o comunitate de numai 200 de persoane. În ultimul an, acest orăşel a fost vizitat de peste 20.000 de persoane, iar guvernul francez se teme de ameninţarea unei sinucideri în masă. Totuşi, unii dintre cei care cred în Apocalipsă au, se pare, convingerea că Bugarach este un loc cu o forţă magnetică incredibilă, care îi va proteja. Alţii spun că micuţul orăşel de la poalele Pirineilor este o poartă temporală către o altă dimensiune şi că în interiorul muntelui s-ar putea ascunde o tabără secretă a extratereştrilor.

Scenariile privind sfârşitul lumii sunt nenumărate şi se întind pe o „plajă” largă, ce cuprinde o posibilă invazie extraterestră sau o posibilă coliziune între Terra şi o altă planetă.