Cum l-au lăsat nervii pe Antonescu la conferinţa de presă: I-a atacat şi pe Băsescu şi pe Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a enervat, miercuri, la conferinţa de presă, din cauza unei jurnaliste care-l întrebase despre "moda răzgândirii în PNL", referindu-se la declaraţiile critice ale lui Mihai Stănişoară la adresa partidului şi a USL înainte de venirea la liberali. Pe un ton iritat, Antonescu i-a cerut respectivei jurnaliste să-i întrebe şi pe Traian Băsescu şi Victor Ponta despre schimbările lor de atitudine.

06 mart. 2013, 14:06
Cum l-au lăsat nervii pe Antonescu la conferinţa de presă: I-a atacat şi pe Băsescu şi pe Ponta

„Domnişoara Caliu (n.red. – jurnalista care l-a enervat pe Antonescu), am văzut că nu rataţi nicio conferinţă de presă la Cotroceni. Aveţi această voluptate de a aduce declaraţii contradictorii. Oare nu-l întrebaţi pe Băsescu, când mergeţi la Cotroceni, cum e cu înghiţitul porcului, cu nenumirea unui premier şi apoi să-l numeşti, cum e sa semnezi pacte… Sau puteţi să-l întrebaţi pe domnul Ponta cum căuta Băsescu sticlă pe jos şi cum e după aia să semnezi pacte„, a spus Crin Antonescu.

Antonescu s-a referit la o declaraţie din iunie 2011 a lui Victor Ponta referitoare la discuţia pe care a avut-o la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Sunt două lucruri pe care vreau să vi le spun aici, într-o atmosferă atât de caldă şi la propriu şi la figurat. În primul rând, îmi face foarte mare plăcere să vorbesc după Crin Antonescu. Când am vorbit împreună, marţi, la Cotroceni aţi văzut că domnul Băsescu căuta după sticlă pe jos„, spunea atunci Ponta.

Copreşedintele Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a declarat, pe 19 decembrie, la România TV, că s-a opus semnării acordului dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, opinie pe care şi-a exprimat-o inclusiv la întâlnirea de la Cotroceni în cadrul căreia s-a oficializat documentul.

CITEŞTE ŞI Cum justifică acum Stănişoară atacurile la adresa PNL şi a lui Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat drept „comic” acordul de pace dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu şi a declarat că nu a considerat oportună semnarea unui astfel de document.

„Eu am fost şi sunt alături de Victor Ponta în toate demersurile şi eforturile sale pentru ca în România politica să se desfăşoare pe un făgaş normal, de asta am acceptat să-l însoţesc. Că eu cred că nu trebuia un astfel de acord, e altă poveste. Textul este comic, dar nu îi poate angaja decât pe cei doi semnatari. Eu am mers împreună cu Victor Ponta la invitaţia şi insistenţele lui, înţelegând contextul şi intenţiile bune ale premierului. Istoria naşterii ideii nu o cunosc şi sincer nu mă interesează”, a spus Antonescu.