Cum îţi dai seama dacă copilului tău îi este prea frică de tine

"Un băiat de 15 ani din Piteşti s-a aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuia, de frica tatălui" – aşa începea una din ştirile zilei trecute. Aceasta este una din crudele faţete ale realităţii cu care trăiesc părinţii din ziua de astăzi. Unii copii dezvoltă o prea mare frică faţă de unul dintre părinţii lor, iar această frică ajunsă la extrem, în momente stresante şi tensionate de viaţă, ajunge să îi împingă la gesturi care lasă urme de nereparat.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 06:46
Cum îţi dai seama dacă copilului tău îi este prea frică de tine

Imaginează-ţi ce se întâmplă în sufletul unui copil care trăieşte în frică permanentă de un părinte ori de ambii. Un copil nu se creşte imprimându-i sentimentul de frică, un copil se creşte cu iubire, tact, o combinaţie elegantă de toleranţă şi fermitate bine dozată.

Unii părinţi exagerează cu duritatea, crezând că astfel „dau militaria jos din pod”, însă efectele emoţionale şi psihologice din copii sunt greu de intuit. Asemenea cazuri dramatice ne responsabilizează o dată în plus pe drumul nostru de a fi părinţi buni.

Cum îţi dai seama dacă copilului tău îi este frică de tine? Iată câteva semne:

– Copilul poate arăta frică faţă de tine, gudurându-se şi dându-se bine pe lângă tine atunci când ridici tonul, ţipi sau eşti violent. Este o formă prin care încearcă „să se pună bine cu tine” astfel ca furia ta să nu se îndrepte şi asupra lui.

– Când copilul tresare atunci când ridici mâna sau ai mişcări spontane, neaşteptate, înseamnă că îi e frică de tine.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Vezi şi 10 activităţi practice pentru a întări relaţia părinţi-copii