Cum îşi UMILEŞTE o firmă angajaţii, pentru a eficientiza munca. „E jenant să porţi aşa ceva”

O societate cu capital coreean şi american din Honduras este acuzată de liderii sindicali și foști angajați că îşi forţează personalul să poarte scutece, pentru a crește productivitatea. Reprezentanții companiei au negat acuzațiile, dar o anchetă este în curs de desfășurare.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 20:05

Sâmbăta trecuta, Daniel Duron, secretarul general al Confederației Generale a Muncitorilor, a denunțat încălcarea drepturilor de muncă de către Yungshin-Lear Honduras Electrical Distribution Systems, acuzând compania că îşi forţează angajații să poarte scutece pentru adulți, pentru a evita mersul la baie pentru nevoile fiziologice, potrivit OddityCenter.

El a adăugat că angajatorul nu furnizează, de fapt, scutece pentru forța de muncă, dar că angajații, în special femeile, decid să le cumpere pentru a nu părăsi prea mult posturile lor de lucru și să rişte pierderea job-ului. Duron, pe baza acuzațiilor şi mărturiilor făcute de angajaţii Kyungshin-Lear, a îndemnat autorităţile să investigheze compania.

Ministrul Muncii din Honduras, Jorge Bográn, a declarat reporterilor că 30 de inspectori lucrează în prezent la acest caz, pentru a verifica „acuratețe acuzaţiilor”. Edgardo Dumas, reprezentantul legal al Kyungshin-Lear, a respins acuzațiile ca fiind false și nechibzuite, și susţine că firma sa nu a încălcat drepturile muncii.

Cu toate acestea, Maria Galeano, o angajată care a fost concediată în aprilie, după șapte ani de lucru la Kyungshin-Lear, a confirmat declaraţiile lui Daniel Duron. „Este jenant să spui că trebuie să purtăm scutece, deoarece ei nu îţi dau voie să te duci la baie, dar există o mulțime de angajați care pot confirma această afirmație”, a declarat Maria Galeano reporterilor.

Kyungshin-Lear şi-a început activitatea în Honduras acum 10 ani, și are în jur de 3.500 de angajați.

VEZI ŞI DOCUMENTAR ŞOCANT: Adulţii copii care vor să stea în scutece şi să se joace cu păpuşile VIDEO