Cum dispar pădurile României: Zeci de mii de metri cubi de lemn au dispărut din Cluj VIDEO

Pădurile dispar văzând cu ochii în judeţul Cluj! Localnicii din comuna Mărişel sunt revoltaţi. Ei spun că se fură ca în codru şi nimeni nu este pedepsit. Peste 60.000 de metri cubi de lemn în valoare de 5 milioane de euro au dispărut din pădure în ultimi ani. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a fost sesizat în acest caz.

RomaniaTV.net
18 apr. 2013, 06:33
Cum dispar pădurile României: Zeci de mii de metri cubi de lemn au dispărut din Cluj VIDEO

Peste 15.000 de copacii au fost tăiaţi fără milă din pădurile din comuna Mărişel. Primarul din comună susţine că de vină sunt angajaţii de la Direcţia Silvică Cluj.

„Pur şi simplu ne furau (…) Păi sunt 130.000 de metri cubi duşi în anumite firme cu acte false. Normal că se ştie cine le-a dus”, a declarat primarul din Mărişel, Traian Mariş.

Zeci de hectare de pădure au fost tăiate, în ultimii doi ani, dar nimeni nu a fost tras la răspundere.

„S-au defrişat 61.000 de metri cubi de masă lemnoasă fără acte legale în valoare de 20 de milioane de lei, aproape 5 milioane de euro. Şi după ce au făcut această defrişare au transferat administrarea catre Vlădeasa Huedin, un ocol silvic privat, fără un proces verbal (…) Ca si cum ar fi vrut sa şteargă urmele”, a precizat Gheorghe Vuşcan, prefectul din Cluj.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.