Cum deosebeşti gripa de răceală

De multe ori, oamenii nu deosebesc gripa de răceală şi le confundă. Netratată corespunzător, gripa poate duce la complicaţii serioase cum ar fi pneumonia bacteriană virală sau secundară, agravarea afecţiunilor medicale pre-existente, inclusiv insuficienţa cardiacă congestivă sau diabetul.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 20:05
Cum deosebeşti gripa de răceală

Banala raceala nu debuteaza cu febra. Pot aparea rar dureri de cap sau dureri generale usoare, se pot instala rareori forme de oboseala si slabiciune usoare, dar nu de epuizare. De asemenea, in cazul racelilor sunt dese senzatiile de nas infundat si durere in gat, cu jena in piept slaba spre moderata si tuse seaca. Complicatiile in cazul unei raceli pot fi congestia sinusurilor, otita medie si aparitia astmului bronsic.

In schimb, gripa debuteaza cu febra mare, care dureaza intre 3 si 5 zile.  Gripa este insotita de frisoane, dureri de cap frecvente, dureri generale severe, dureri musculare, dureri articulare dureri la nivelul globilor oculari, stari de oboseala si epuizare accentuate, fotofobie (bolnavul nu suporta lumina). Alte semne de gripa sunt tuse, secretii nazale, raguseala, senzatie de usturime in gat, astenie (bolnavul nu se poate da jos din pat). In cazul gripei, complicatiile pot duce la bronsita, pneumonie, inrautatirea bolilor cronice pre-existente, care pot pune in pericol viata bolnavilor.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro