Cum cereau şpagă magistraţi şi angajaţi la stat: „Jigodie ordinară! Unde sunt cârnaţii mei?”

"Jigodie ordinară! Unde sunt cârnaţii mei?" Nu este vorba despre disperarea unui client într-un restaurant, ci aşa îşi cerea şpaga un fost secretar de stat. Şi nu este singurul. Magistraţi, politicieni sau angajaţi la stat au ajuns după gratii uniţi de aceleaşi dorinţe: bani şi influenţă. Ei au crezut că vor scăpa, vorbind codificat despre şpaga aşteptată. Dar n-a fost aşa.

31 mart. 2013, 13:35
Cum cereau şpagă magistraţi şi angajaţi la stat: „Jigodie ordinară! Unde sunt cârnaţii mei?”

„Cârnaţi”, acesta era codul folosit pentru „şpagă” de George Costin, fost secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor. Acesta a fost trimis în judecată pentru că a luat bani de la revoluţionari pentru a-i ajuta sa-şi preschimbe certificatele.

„UNDE SUNT CÂRNAŢII MEI ?”

Fostul secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, George Costin, către unul dintre complicii săi:

„Jigodie ordinară! Unde- s cârnaţii (banii n.r.) mei? Vreau şi eu nişte date despre… securistu’ ăsta (procurorul de caz, n.r.), cine e ăsta! În rest, nu-i nicio problemă!… spune sau nu spune, n-are importanţă, că eu dupaia ajung la instanţă, că vreau să-i omor p-ăştia, înţelegi!?”

SURSA: evz.ro

Şi fostul judecător Petru Podea de la Tribunalul Prahova a fost interceptat în timp ce îşi cerea cu multă poftă recompensa pentru serviciile oferite.

„Deci nişte şoricel mai frăgezel, aşa, mai grăsuţ… şi nişte carne de cârnaţi, aşa, vreo 2- 3 kile de carne”, spunea judecătorul, citat de evz.ro.

Nici judecătoarea Maria David, condamnată la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, nu a scăpat de tentaţii. Aceasta a fost interceptată în timp ce recunoştea că ar face orice, numai să vadă Parisul.

„Iar eu lupt să văd Veneţia sau Roma! Am zis: Doamne, nu vreau să mor până nu văd Parisu’, Veneţia şi Roma! Astea sunt ţările. Adică ce vreau să văd şi eu. Domnu’ Petrică, nu am eu bani, da’ aş arăta şi mai tânără. Am găsit un cabinet, pfa…ca  lumea….O mie de euro, două mii de euro”, îi spunea judecătoarea Maria David denunţătorului.