Cum au ocolit avioanele furtuna din Bucureşti

Bucureştiul a fost lovit joi de o furtună puternică. Mai mulţi oameni au fost răniţi, vijelia a pus la pământ corturi, copaci, panouri publiictare şi a distrus zeci de maşini. 750 de apeluri au primit cei de la serviciul de urgenţă într-o singură oră. Toţi poliţiştii au fost trimişi urgent pe străzi să păstreze ordinea.Tot din cauza furtunii, patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" au fost redirecţionate spre Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa.

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 15:10

Potrivit reprezentantului Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Teodor Postelnicu, au fost redirecţionate către aeroportul din Constanţa o cursă Blue Air care venea de la Londra şi ar fi trebuit să aterizeze la ora 15.45, precum şi trei curse Tarom, de la Barcelona, Timişoara şi Iaşi, care ar fi trebuit să aterizeze la 16.30, 15.40 şi, respectiv, 15.30.

Reprezentantul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a precizat că, cel mai probabil, cele patru aeronave vor ajunge la Bucureşti imediat ce condiţiile atmosferice vor permite acest lucru. Teodor Postelnicu a explicat că aceasta este procedura cel mai des utilizată în astfel de situaţii.

În timpul furtunii, pe site-ul flightradar24.com se putea vedea traseul ales de mai mulţi piloţi pentru a ocoli furtuna din zona Capitalei.