Cum arăta planeta Marte înainte să moară FOTO

Un inginer software a realizat pe computer imagini care ne înfăţişează planeta Marte verde şi plină de apă, extrem de asemănătoare Pământului. Aşa ar fi arătat Planeta Roşie în trecut, înainte să moară.

07 ian. 2013, 11:23
Cum arăta planeta Marte înainte să moară FOTO

Kevin Gill, din New Hampshire, SUA, a folosit datele topografice de la NASA pentru a crea un model 3D al planetei. „Modelul rezultat a fost pictat în GIMP, folosind o imagine NASA Blue Marble Next Generation ca sursă a texturilor„, explică inginerul.

Nu există nimic ştiinţific în felul în care am pictat-o, ci doar am ţinut cont de anumite caracteristici ale sale. De exemplu, nu am folosit mult verde în zona Mons Olympus şi a vulcanilor înconjurători, pentru că acolo ar fi fost activitate vulcanică şi era ecuatorul – adică era un climat mai tropical. Pentru zonele deşertice am folosit texturi asemănătoare cu cele ale Saharei, în Africa”, explică Kevin.

Nu este un scenariu ştiinţific şi sunt sigur ca unele din interpretările mele să nu fie corecte. Sper doar să vă bucuraţi de imagini”, a spus inginerul.