Un cerşetor a devenit celebru datorită Internetului. Povestea celui mai fotogenic om al străzii

O fotografie făcută de un turist în Brazilia s-a răspândit rapid pe Internet. În fotografie apărea un tânăr care a devenit apoi "cel mai fotogenic homeless", după cum scriu jurnaliştii de la Huffington Post.

RomaniaTV.net
28 oct. 2012, 10:46

Imaginea îl înfăţişează, pe Rafael Nunes, un tânăr cu ochi albaştri, şi a fost făcută în faţa unei biserici din oraşul brazilian Curitiba. A circulat intens pe internet şi în urma popularizării, Nunes a primit ajutorul de care avea nevoie pentru a nu mai sta pe strazi.

Rafael Nunes a lucrat în modelling, dar ajuns pe stradă acum un an, în urma dependenţei de droguri, după cum a relatat mama sa. Deşi a fost într-o clinică de reabilitare, cea mai lungă şedere a sta acolo a fost de 10 zile.

Într-un interviu acordat unui post TV local, Nunes vorbea incoerent, cu o bere în mână, dar părea conştient de efectul pe care drogurile l-au avut asupra sa şi asupra familiei sale. „Îl omoară pe tata, o omoară pe mama, îl omoară pe fratele meu”, spune Rafael

Acesta a relatat şi cum a fost experienţa sa ca om al străzii. „Societatea îi priveşte de sus pe cei în situaţia mea. Am întâlnit oameni care, cu cât mai rea este starea ta, cu atât mai puţin de consideră om”, spune fostul model.