Cum a păcălit un italian 100 de pantofari români

Un patron italian a lăsat cu ochii în soare în jur de 100 de angajaţi români după ce le-a închis fabrica, şi-a luat marfa şi a fugit în ţara de baştină, asta în timp ce salariile angajaţilor nu erau plătite de luni în şir.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 10:21
Cum a păcălit un italian 100 de pantofari români

Ca urmare, aproape 100 de persoane angajate ale firmei de confecţii încălţăminte, SC Futura Calzature SRL din Alba Iulia, au protestat marţi în faţa Prefecturii Alba pentru a li se face dreptate, scrie ziarulunirea.ro.

Administratorul Landi Simone le-a promis că vor fi chemaţi la muncă de la data de 1 mai, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Mai mult, oamenii nu pot beneficia nici măcar de şomaj, întrucât italianul a plecat definitiv în Italia, cu tot cu ce mai avea la fabrică. Firma, de-a lungul timpului, a avut mai multe probleme. Administratorul a fost găsit cu mai mult de 100 de salariaţi care munceau la negru şi nu a permis autorităţilor venite în control accesul în fabrică.

„Patronul societăţii comerciale S.C„ Futura Calzatura” S.R.L. a încălcat legea prin desfăşurare de muncă la negru şi evaziune fiscală. Acesta a fugit cu toată marfa, a pus lacăt pe firmă şi nu a desemnat nici măcar o persoană care să încheie relaţiile de muncă în mod legal angajaţilor”, a spus prefectul Dan Coriolan Simedru.