Cum a încălcat legea cu NESIMŢIRE prefectul de Timiş. Maşina nu se afla în coloană oficială VIDEO

Imaginile care surprind şirul de "haiducii rutiere" făcute pe drumurile publice de şoferul maşinii în care se afla prefectul de Timiş Mihai Bacală şi naşul acestuia, deputatul PDL Alin Popoviciu, au fost făcute publice. Maşina a fost oprită de un echipaj al Poliţiei Rutiere, iar agenţii au fost sfătuiţi să-şi dea demisia, iar unul dintre ei a fost chiar mutat la un post de Poliţie Rurală.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 08:57
Cum a încălcat legea cu NESIMŢIRE prefectul de Timiş. Maşina nu se afla în coloană oficială VIDEO

A fost nevoie să fie date publicităţii imaginile pentru a se demonstra că maşina prefectului de Timis Mircea Băcală a efectuat în trafic o depăşire periculoasă, în timp ce din sens opus venea o maşină. Pe imagini se poate vedea clar că tot şoferul care încalcă grav legea dă flashuri. Se poate vedea cum şoferul prefectului a depăşit pe linie dublă coloana de maşini şi nu o dată, ci de două ori.

În urma acestui eveniment, şoferul a refuzat să oprească la semnalul agenţilor de circulaţie, motiv pentru care a fost nevoie de o scurtă urmărire. Atunci când l-au legitimat pe şoferul maşinii, poliţiştii au văzut că în maşină se afla Băcală şi naşul său, Alin Popoviciu.

Şeful IPJ Timiş le-a reproşat agenţilor că au fost lipsiţi de orientare, iar unul dintre poliţişti a fost mutat la un post de Poliţie Rurală.

Iniţial, prefectul a spus că nu-şi aminteşte, ulterior a revenit şi a spus că se afla în coloana oficială a ministrului Transposrturilor şi se grăbea să ajungă de la Făget la Timişoara.

„Precizarea este că niciunul dintre cei doi poliţişti n-a fost nici sanctionat, nici mutat. S-a făcut o adresă către Prefectură, pe 30 martie, să ni se comunice cine a fost şoferul care a fost atunci. Şoferului nu i-a fost reţinut încă permisul. Prefectura are un termen legal în care trebuie să ne comunice datele conducătorului auto”, a precizat, în direct la România TV, Mădălina Mezdrea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

De asemnea, reprezentantul IPJ Timiş a declarat că, în urma verificărilor făcute, din punct de vedere legal, maşina în care se aflau prefectul Băcală şu deputatul Alin Popoviciu nu se afla într-o coloană oficială. Din contră, Alin Popoviciu susţine că maşina făcea parte dintr-o coloană oficială.