Detalii incredibile în cazul CRIMEI care a şocat România. Cum au fost ucişi pastorul şi fiul său

Pastorul din Bistriţa-Năsăud ucis împreună cu fiul său pe un câmp din Satu Mare ar fi fost omorât prin lovituri repetate de cuţit aplicate la nivelul gâtului, transmite România TV.

RomaniaTV.net
08 aug. 2013, 09:25
Detalii incredibile în cazul CRIMEI care a şocat România. Cum au fost ucişi pastorul şi fiul său

Pastorul şi băieţelul său au avut o moarte violentă, au stabilit medicii legişti în urma necropsiei. Amândoi au decedat în urma unor lovituri de cuţit de primite în zona gâtului. Anchetatorii au găsit multiple leziuni la nivelul capului şi au stabiilit că bărbatul a infhalat fum înainte de a muri.

Nu se cunosc motivele crimei. Cercetările continuă şi există mai multe ipoteze: fie o răpire urmată de crimă, fie o răzbunare a unui fanatic religios.

Procurorii care anchetează uciderea pastorului din Bistriţa şi a fiului său afirmă că aceştia au fost găsiţi aproape decapitaţi şi nu exclud nicio variantă în anchetă, însă principalele ipoteze sunt o răzbunare sau o recuperare de datorii, având în vedere modul violent în care a fost săvârşită fapta.

„Nu excludem nicio variantă, nicio pistă. Din spusele martorilor, avea nişte bani asupra lui, dar nu ştim încă. Nu aş spune că este vorba despre vreun fanatic religios, luăm în calcul o răzbunare sau o recuperare de datorii, având în vedere modul în care a fost săvârşită fapta. Au fost găsiţi aproape decapitaţi. Suntem la început cu ancheta. S-a vehiculat varianta că ar fi vrut să găsească un loc de tabără în Satu Mare, dar nu vă pot spune clar dacă este sau nu. Am înţeles că asta ar fi fost intenţia lor, să caute un loc de tabără pentru tinerii enoriaşi ai lor sau pentru copiii străzii, nu se ştie exact”, a spus procurorul Gabriela Pop, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Satu Mare.

Potrivit sursei citate, varianta răpirii nu este luată în considerare.

„Nu ştim cum a ajuns în câmp, dar nu i-a adus cu forţa nimeni în Satu Mare. Asta nu cred că e o variantă care este luată acum în calcul. Nu ştim mai multe. Aşteptăm să punem cap la cap informaţiile. Tâlhăria, recuperarea unei datorii ar fi variantele pe care le luăm acum în calcul. Nu este un top, nu excludem nimic încă. A fost o faptă cu mult prea mare violenţă, nu excludem nimic”, a declarat procurorul Gabriela Pop.

Reprezentanţii IPJ susţin că au foarte multe probe.

Adrian Blaga, în vârstă de 39 de ani, pornise spre Satu Mare cu intenţia de a identifica o tabără pentru copiii pe care-i avea în grijă în cadrul Asociaţiei Începuturi Noi pe care o conduce. Era însoţit de fiul său în vârstă de 9 ani, Timotei, care de trei ani de zile practica luptele greco-romane la un club din Bistriţa. Cei doi au fost găsiţi decedaţi marţi seară pe un câmp de pe raza localităţii Aciua, comuna Pomi, în autoutilitara cu care au şi mers în Satu Mare.

Cadavrele carbonizate ale celor doi au fost găsite sub banchetele din spate, pline de lovituri în zona capului şi cu tăieturi la nivelul gâtului. Maşina a fost incendiată, cel mai probabil pentru ascunderea urmelor, însă flăcările au afectat doar partea din faţă a autoutilitarei, trupurile celor doi nefiind atinse de incendiu.

În maşină au fost găsite mai multe probe: amprente, arma crimei, mai multe mucuri de ţigară şi o doză de bere, ceea ce îi face pe anchetatori să spună că identificarea asasinului este o chestiune de zile, chiar dacă încă nu a fost alcătuit un cerc de suspecţi. Pentru efectuarea cercetărilor în acest caz, procurorii vor beneficia şi de sprijinul criminaliştilor bucureşteni, care au mai multe mijloace pentru studierea probelor colectate.

Prim-procurorul Parchetului Satu Mare, Dumitru Miclea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că având în vedere leziunile pe care le aveau victimele, anchetatorii consideră că sunt mai mulţi autori ai crimelor. El a adăugat că procurorii cercetează acest caz, însă a menţionat că se confruntă cu lipsa de personal, întrucât la Parchetul Satu Mare lucrează doar patru procurori, în loc de 12.

La rândul său, Ana Petric, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Satu Mare, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că în urma necropsiei a rezultat că bărbatul de 39 de ani avea o „plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului, cu secţionare de vase sanguine”, iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingine pe tractul respirator, limbă şi mucoasa esofagului, care s-au putut produce în timpul vieţii prin inhalare de fum.

În ceea ce îl priveşte pe copilul de nouă ani, s-a constatat şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului, cu leziuni de vase sanguine şi, de asemenea, fractură deschisă comunitivă, cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală, care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafaţa relativ mică de impact, putând fi şi ea cauza tanatogeneratoare”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în acest caz se fac cercetări pentru omor deosebit de grav.

Trupurile celor doi au fost duse, miercuri noapte, la Bistriţa şi au fost depuse la capela mortuară. Joi seară va avea loc o slujbă de priveghere, iar vineri va fi înmormântarea, au declarat surse apropiate familiei.