Culisele şantajului dintre Antena Group şi RCS&RDS. Vezi rolul jucat de Dumitru Dragomir VIDEO

Firma RCS&RDS, care deţine drepturile de transmisie a meciurilor din Liga I, a semnat un contract în valoare de 1,7 milioane de euro cu una dintre firmele deţinute de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Aceasta este una dintre informaţiile compromiţătoare cu care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, l-ar fi ameninţat pe administratorul RCS&RDS, potrivit Grupului de Investigaţii Politice. Într-o intervenţie la România TV, Mitică Dragomir a declarat că este "prea mic pentru lupta asta a lor, lupta elefanţilor. Se luptă între ei şi cred că au găsit o chichiţă să se lege şi de mine".

30 mai 2013, 14:39
Culisele şantajului dintre Antena Group şi RCS&RDS. Vezi rolul jucat de Dumitru Dragomir VIDEO

În scandalul de şantaj în care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, este cercetat penal pentru şantaj, apare şi numele preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, despre care se spune că ar fi fost plătit de consorţiul RCS&RDS, cel care a câştigat  licitaţia de transmisie a meciurilor din Liga I, în perioada 2009-2011 şi 2011-2014.

În acest sens, Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a publicat documente care arată că RCS & RDS a plătit nu doar echipele din Liga I, ci şi pe Dumitru Dragomir. Potrivit documentelor publicate de Grupul de Investigaţii Politice, în 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu RCS & RDS. Prin acest contract, RCS & RDS plătea 1,7 milioane de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare într-un imobil deţinut de firma lui Dumitru Dragomir. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir.

Tocmai aceasta este una dintre informaţiile compromiţătoare cu care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, l-ar fi ameninţat pe administratorul RCS&RDS şi pentru care a fost reţinut joi, sub acuzaţia de şantaj.

Dumitru Dragomir, intermediar între Antena Group şi RCS&RDS

Într-o intervenţie la România TV, Dumitru Dragomir a declarat: „Sunt prea mic pentru lupta asta a lor, lupta elefanţilor. Se luptă între ei şi cred că au găsit o chichiţă să se lege şi de mine. Eu n-am făcut niciun contract personal cu nimeni, este un contract semnat între două societăţi. Contractul s-a făcut la doi ani după atribuirea drepturilor tv ale meciurilor din Liga I. La vremea respectivă era un consorţiu, Antena 1 – RCS&RDS. Este un contract comercial, n-are nicio legătură cu persoana mea fizică. Nu trebuie să mă bag eu în războiul ăsta al lor, chiar dacă ei mă invocă şi pe mine”.

Dumitru Dragomir a recunoscut la România TV că Antena Group l-a întrebat cu privire la contractul de 1,7 milioane euro semnat cu RCS&RDS. „Am primit un telefon pe această temă de la domnul Alexandrescu. Nu pot să spun că m-a şantajat. M-a notificat. Eu i-am făcut un înscris şi i-am trimis… De fapt, Matiescu, care este directorul general la Antenă, ştia tot ce s-a întâmplat în consorţiu”, a spus Dragomir, care a recunsocut că Sorin Alexandrescu i-a cerut să intervină în relaţia dintre Antena Group şi RCS&RDS.

Astfel, Dragomir trebuia să îi spună unui reprezentant de la RCS&RDS să meargă să se întâlnească cu reprezentanţii Antenelor, după ce mai multe posturi aparţinând Antena Group au fost scoase din grila operatorului de cablu.

Directorul Antena Group, RIDICAT de DNA. Sorin Alexandrescu este CERCETAT PENAL pentru ŞANTAJ

Directorul Antena TV Group, Sorin George Alexandrescu, este cercetat penal pentru şantaj. Şeful Antena Group a fost ridicat, joi, de procurorii DNA, informează România TV.

Din  rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză. Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului părţii vătămate”.