Cu ce îi mai impresionează România pe străini: Bunica la 23 de ani

Rifca Stănescu a devenit bunică la doar 23 de ani şi continuă să fie cea mai tânără bunică din lume. Uber-facts.com, un site preocupat de "informaţii lipsite de importanţă, care nu e obligatoriu să fie ştiute", i-a redescoperit povestea.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 17:17
Cu ce îi mai impresionează România pe străini: Bunica la 23 de ani

Străinii nu încetează să redescopere România şi să se minuneze de cele văzute şi auzite. Astfel, unul dintre site-urile importante, uber-facts.com, se preocupă de un subiect care a făcut vâlvă şi în România la vremea respectivă, cea mai tânără bunică din lume. Site-ul, al cărui demers este de a oferi cititorilor „informaţii lipsite de importanţă, care nu este necesar să fie ştiute„, se ocupă îndeaproape de Rifca Stănescu, femeia care a devenit bunică la doar 23 de ani.

Pe când avea doar 12 ani ea a născut prima fiică, Maria, care la rândul ei a născut foarte devreme, când avea doar 11 ani. Rifca are acum un nepot, Ion, şi ea le-a declarat jurnaliştilor britanici: „Sunt foarte fericită să fiu bunică, dar mi-am dorit altceva, atât pentru mine, cât şi pentru Maria. Ion este un băiat bun şi este deja logodit cu o fată. E mai bine să ai băieţi, fiindcă ei nu suferă atât de mult ca fetele„.

Pe când avea 11 ani, Rifca Stănescu a fugit de acasă cu un vânzător de bijuterii, Ionel, cu care a vrut să se căsătorească, împotriva voinţei familiei. Situaţia a degenerat într-atât încât tatăl Rifcăi l-a atacat pe Ionel cu un cuţit şi i-a cerut 500.000 lei compensaţii pentru că Rifca şi-a pierdut virginitatea. După naşterea Mariei, părţile s-au împăcat, familia lui Ionel dând zestre familiei Rifcăi. În prezent, Rifca Stănescu locuieşte în localitatea engleză Rotherham, din comitatul Yorkshire.