CTP: PDL îl scoate pe Băsescu de la naftalină. Cine să vorbească pentru ei? Unguentul Ungureanu?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la România TV, că declaraţia de luni a preşedintelui Băsescu potrivit căreia va desemna un premier dispus să servească interesul naţional, arată că şeful statului va aplica aceeaşi procedură pe care a folosit-o în 2004 şi 2009 când a apelat la "soluţii mai mult sau mai puţin imorale".

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 21:07
CTP: PDL îl scoate pe Băsescu de la naftalină. Cine să vorbească pentru ei? Unguentul Ungureanu?

„Este lucrul cel mai familiar din discursul său. După cum ne-a obişnuit, domnul Traian Băsescu va juca pe mâna de poker pe care a jucat şi în 2004 şi în 2009. Ne-a anunţat că este dispus la încă o soluţie mai mult sau mai puţin imorală” a declarat Cristian Tudor Popescu.

El susţine că intervenţia de luni seara a preşedintelui a fost destinată să sprijine PDL, partid aflat într-o situaţie disperată în contextul apropierii alegerilor. „PDL nu are niciun comunicator, nicio figură cu credibilitate şi atunci îl scoate pe Traian Băsescu de la naftalină (…) PDL este în situaţia unui grup urmărit de animale carnivore ce are de sărit o prăpastie de 7 metri. Fireşte că Traian Băsescu nu mai reprezintă locomotiva de altădată, dar cine să să vorbească de la ei? Cenaclistul ăla verde de Mihail Neamţu? Sau unguentul Ungureanu?”, a spus publicistul.

În ceea ce priveşte cererea preşedintelui ca Parlamentul să reexamineze votul dat în cazul imunităţii foştilor miniştri Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu şi Borbely Laszlo, C.T. Popescu a spus că, deşi nu este adeptul regimului imunităţilor pentru parlamentari, nu i se poate cere Parlamentului să voteze până când iese „cum trebuie”. „Sunt de acord cu ridicarea oricărei imunităţi. Este scandalos ca nişte parlamentari să voteze în legătură cu judecarea unui coleg de-al lor. Ce, inginerii sau medicii votează ca un coleg de breaslă să fie judecat? Dar dacă Parlamentul a votat cum a votat, spunem că vine MCV-ul de la sectorul Bruxelles să se voteze până când iese cu trebuie?”, a comentat Popescu.

Acesta a criticat şi spusele preşedintelui Băsescu referitoare la dimensiunile fraudei de la referendum. „Dacă Monica Macovei, comiţând acea ignonimie la Parlamentul European, măcar a invocat presa în legătură cu cele 5,1 milioane de voturi fraudate, domnul Traian Băsescu vine cu principiul ‘Frunză verde stâlp, curge apa-n beci. Cine a înfipt laleaua-n brânză’.”, a spus CTP referindu-se la afirmaţia şefului statului potrivit căreia „frauda la referendum a fost uriaşă”, pornind de la cele 500 de voturi furate în 3 secţii în cazul cărora procurorii i-au trimis deja în judecată pe cei învinuiţi. „Asta-i adresare pentru pitecantropi. Ne consideră cretini”, a spus ziaristul.

„O să-l admir întotdeauna pe Traian Băsescu pentru momentele în care îmi aduce aminte de Barack Obama (…) Domnul Băsescu a spus de trei ori că votul este fundamental într-o democraţie şi avea, aşa, o privire uşor îndurerată. E acelaşi om care astă-vară spunea ‘Nu mergeţi la vot’. Îl admir sincer”, a conchis Cristian Tudor Popescu.