CTP: Nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a stârnit vreo emoţie

Cu titlul "Moartea domnului Nicolaescu", Cristian Tudor Popescu publică un text sincer la moartea regizorului. 

RomaniaTV.net
03 ian. 2013, 16:59
CTP: Nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a stârnit vreo emoţie

„Voi face doar, în calitate de cinefil, o mărturisire ruşinoasă: niciodată, niciunde, nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a stârnit vreo emoţie. Mă număr printre astfel de handicapaţi sufleteşte, nu mulţi, din fericire pentru vigoarea românilor ca naţie.

Domnul Nicolaescu a fost, cu siguranţă, cel mai bun manipulator al maselor de figuranţi neplătiţi în cinematografia română sub comunism. Altfel, opera sa este o uriaşă, sistematică şi tenace colecţie de clişee, conserve de cinema în sos de viu”, scrie CTP.

Jurnalistul adaugă că „ultimul film al domnului Nicolaescu văzut de subsemnatul a fost „Poker”, după care am simţit nevoia să mă spăl cu spirt pe ochi”.

„Pentru păcatul acestui gând sper că voi fi sancţionat de românii creştini adevăraţi, în vreme ce pe domnul Nicolaescu urmează să-l ierte Dumnezeu”, încheie textul Cristian Tudor Popescu.

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu va fi depus vineri, la ora 12.00, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun de la cunoscutul regizor, potrivit unui comunicat de presă.