CTP: Noul Parlament arată ca o noapte la OTV. Este buhăit, monstruos, penal

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marţi seară, la România TV că Traian Băsescu nu mai are, în acest moment, nicio marjă de manevră, iar orice zi de întârziere în desemnarea premierului şi a Guvernului creşte valul de ură împotriva lui.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 16:24
CTP: Noul Parlament arată ca o noapte la OTV. Este buhăit, monstruos, penal

„Traian Băsescu este aidoma unui alergător care după ce cursa s-a încheiat, cursă pe care a încheiat-o pe ultimul loc, continuă să alerge şi să facă cu mâna publicului. Sunt nişte vibraţii ale aerului ceea ce spune, cu singurul efect, dimunuarea procentului ARD în alegeri. Traian Băsescu nu are niciun fel de marjă de manevră. Orice zi de întârziere în desemnarea premierului şi a Guvernului, pe care o provoacă, alimentează valul de ură împotriva lui. Sper că Traian Băsescu va alege soluţia raţionala de a-l numi pe candidatul majorităţii înfiorătoare a USL în Parlament şi apoi să se descurce majoritatea cu guvernarea”, a spus publicistul.

„Pe Traian Băsescu nu îl mai interesează un partid pe care să îl susţină. Face un soi de scenetă pentru public, în care joacă de unul singur. Este un actor pe o scenă goală, în faţa unei săli care se goleşte”, a mai spus CTP.

Cât priveşte actualul Parlament, jurnalistul a precizat că acesta arată „ca o noapte la OTV”. „Chiar dacă Dan Diaconescu nu a intrat în Parlament, poate fi mulţumit. Parlamentul arată ca o noapte la OTV. Acest Parlament buhăit, monstruos, penal este un parlament OTV. Parlamentarii şi-au făcut nişte locuri de stat în Parlament”, a completat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a spus despre democrat liberalii care au intrat în Parlament că singura lor şansă de a face opoziţie este „să îşi scoată din cap persoana lui Traian Băsescu”. „Democrat liberalii trebuie să constate că tot ce a făcut Traian Băsescu a dus ARD la procentul pe care îl are şi a adus USL la procent pe care îl are. Traian Băsescu a distrus PDL. El l-a făcut, el l-a distrus. Dacă vor înţelege că vor trebui să îl treacă în istoria partidului pe Băsescu, atunci vor fi o forţă de opozitie, dacă nu, dumnezeu cu mila”, a conchis CTP.