CTP, despre engleza lui Antonescu: Este la nivelul Băsic English

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat marţi, la România TV, prestaţia în limba engleză a preşedintelui interimar Crin Antonescu, în faţa oficialilor FMI. 

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 13:11
CTP, despre engleza lui Antonescu: Este la nivelul Băsic English

Cu FMI, nu trebuie să vorbeşti o engleză de Oxford. Nici Florin Georgescu, nici guvernatorul Isărescu nu au o engleză de o foarte înaltă puritate. Există mai multe tipuri de engleză: arabică, rusească, românească. În general se înţeleg oamenii care nu sunt vorbitori nativi de engleză. Aici nu e o problemă de limbă engleză. Problema e alta„, a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP a amintit de o emisiune TV din 2009, când Crin Antonescu, care se pregătea pentru prima funcţie în stat,  pica testul limbilor străine în faţa jurnalistului. Atunci Cristian Tudor Popescu îl ruga pe Antonescu să-i răspundă la o întrebare în engleză, iar răspunsul liberalului a fost râzând: „Mon Dieu”.

„În 2009, dl Antonescu s-a aflat în acea situaţie televizată în care eu nu am dorit neapărat să-l înghesui, pur şi simplu, i-am atras atenţia că e o condiţie esenţială să ştii limba engleză ca să fii şef de stat. Nu e în regulă că din 2009 până acum, au trecut trei ani în care, dacă ar fi ţinut seama de ce s-a întâmplat atunci, dl Antonescu avea timp să înveţe să vorbească. Acum este este la nivelul „Băsic English”, engleza domnului Băsescu. Problema nu e limba aici, ci faptul că are impresia că nu mai trebuie să înveţe nimic, că ştie tot şi că ce ştie îi ajunge ca să fie preşedintele României. Are o anumită suficienţă care nu e bună şi care depăşeşte chestiunea limbilor străine”, a spus CTP.

Crin Antonescu a susţinut, marţi, primul său discurs public în limba engleză, de la preluarea madatului de preşedinte interimar. Antonescu s-a adresat delegaţiei comune a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, dând explicaţii despre criza politică şi situaţia economică. VEZI VIDEO AICI