Criză de medici în şcolile din Braşov VIDEO

Gradul de ocupare a posturilor de medici este de sub 50 la sută în cadrul cabinetelor şcolare din judeţul Braşov. Părinţii sunt revoltaţi şi cer medici pentru copii lor, susţine România TV. Autorităţile au trimis mai multe solicitări Ministerului Sanătăţii pentru deblocarea unor posturi, dar până acum nu au primit nici un răspuns.

RomaniaTV.net
13 iul. 2013, 06:19
Criză de medici în şcolile din Braşov VIDEO

In mod normal ar trebui sa existe un medic la doua unitati de invatamant si o asistenta pe fiecare unitate scolara. Sitatia este insa cu totul alta. In acest moment, un medic deserveste patru unitati scolare, iar o asistenta, două unitati de invatamant.

„Am fost supusa sa lucrez la doua scoli. Nu e normal ca sa umblam dintr-un colt intr-altul. Actul medical nu mai este de calitate”, a precizat Letiţia Dragomir, asistentă la unul din cabinetele medicale şcolare

Autorităţile spun că multe persoane au ieşit din sistem sau la pensie, iar posturile sunt blocate.

„Au plecat din sistem si nu au mai putut fi angajati pt ca au existat restrictiile legislative in acest sens. Avem paisprezece medici si patruzeci de asistente care trebuie sa acopere toate cele 67 de unitati scolare din municipiul Brasov”, a declarat viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa.

În cele 67 de unităţi de învăţământ din municipiul Braşov învaţă peste 36 de mii de elevi.