Cristiana Anghel (PC): Nu ştiu dacă Ponta n-a fost lup îmbrăcat în haine de oaie

Senatorul PC Cristiana Anghel îl critică dur pe premierul Victor Ponta pentru faptul că a propus-o la Codruţa Kovesi la şefia DNA. Într-un interviu acrodat pentru ziare.com, Anghel susţine că şantajul ar fi o posibilă explicaţie pentru comportamentul primului-ministru în ce priveşte relaţia cu preşedintele Traian Băsescu.

10 apr. 2013, 16:36
Cristiana Anghel (PC): Nu ştiu dacă Ponta n-a fost lup îmbrăcat în haine de oaie

Anghel susţine că Kovesi este ultima persoană care ar fi trebuit propusă pentru postul de procuror-şef al DNA. Întrebată care au fost considerentele deciziei lui Ponta în această chestiune, senatorul a răspuns: „Nu ştiu, nu ştiu dacă de fapt şi de drept n-a fost lup îmbrăcat în haine de oaie. O să spun lucrurilor pe nume – aduceţi-vă aminte când a fost ales un membru la Curtea Constituţională, bătălia aia până la 2 dimineaţa. Domnul Ponta a fost la OTV, a venit, a fost discuţia că ar fi negociat nu-ştiu-ce şi, în loc să fie ales omul PNL-ului, cum era normal şi legal, ne-am trezit cu omul domnului Băsescu. De atunci s-a ales praful!”

Cristiana Anghel a apreciat că preşedintele PSD este forţat practic să colaboreze cu Traian Băsescu. „Dacă domnul Băsescu îl are la mână pe domnul Ponta, nu înseamnă că domnul Băsescu, după ce va avea sacii în căruţă, nu va spune tot. Nu e genul de om cu care să baţi palma şi să mergi mai departe. Cu domnul Băsescu, nici dacă semnezi, nu mai recunoaşte că e semnătura dumnealui”, a spus Anghel.

Ea susţine că un eventual şantaj la adresa lui Ponta, aşa cum a susţinut senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, poate fi o explicaţie pentru desemnarea lui Kovesi. „Eu nu pot să spun lucrul acesta pentru că nu ştiu, dar altă explicaţie nu găsesc, mi se pare că e singura explicaţie care poate să existe”, a declarat senatorul PC.

Ea este nemulţumită şi de activitatea guvernamentală în general deoarece nu s-a trecut la repararea imediată a nedreptăţilor care ar fi fost făcute de către guvernarea anterioară: „Suntem mai rău decât pedeliştii! Măcar ăia nu au spus că vor face nişte lucruri. Noi am zis că le facem şi le uităm. Găsim scuza iar cu criza. Dar dă-o, Doamne iartă-mă, de criză! Când ai făcut programul de guvernare nu ştiai că e criză?”

Pe de altă parte, senatorul nu doreşte ca USL să se rupă.

„Asta ar fi însemnat ultima palmă dată cetăţenilor care au avut încredere şi au adus USL la putere, ca un val tsunami. Din punctul meu de vedere, după chestia care s-a întâmplat cu Kovesi, ruperea USL ar fi apogeul. Dar nu este imposibil…”, a conchis Cristiana Anghel.