Cristian Sima: Am venit în Islanda de frică. Pot dovedi că Ericsson i-a dat bani lui Bogdan Chirieac

Brokerul Cristian Sima, care a fugit din România la începutul acestei luni, după ce a pierdut toţi banii clienţilor săi, a acordat un interviu la televiziunea islandeză RUV TV în care spune că a plecat din țară de frica unor politicieni. Potrivit Adevărul, fostului director al Bursei din Sibiu îl acuză pe jurnalistul Bogdan Chirieac că a fost intermediar între unele companii multinaționale și unii politicieni cărora le dădea mită precizând că are documente care pot dovedi acuzațiile.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 07:42
Cristian Sima: Am venit în Islanda de frică. Pot dovedi că Ericsson i-a dat bani lui Bogdan Chirieac

„Am venit în Islanda pentru că mi-a fost foarte frică de ceea ce politicienii şi oamenii de afaceri puternici pot face persoanei mele, fizic. Şi din cauza presiunii create acolo. Am preferat Islanda, faţă de Elveţia, unde, de asemenea, aveam unde să locuiesc, pentru simplul motiv că am gândit că Islanda este foarte atentă cu problemele de acest gen”, a declarat Cristian Sima televiziunii islandeze.

Brokerul român a afirmat în interviul acordat săptămâna aceasta că a primit mai multe telefoane de ameninţare:

„Da, m-au ameninţat, dar nu în mod direct. Nimeni nu m-a ameninţat în mod direct! Au pus pe altcineva să mă ameninţe! Am fost ameninţat prin alte telefoane, prin alte mesaje și, chiar când am părăsit România, am fost ameninţat, prin telefon, ziua următoare, când am ajuns în Elveţia. Am plecat pe 29 septembrie, am ajuns în Elveţia, iar după 3-4 zile am plecat în Islanda. Ei sunt îngrijoraţi de faptul că eu ştiu destule despre conturile lor, afacerile lor, despre circulaţie banilor şi, probabil, asta nu e ceva foarte confortabil pentru ei”

Întrebat despre acuzaţia conform căreia Bogdan Chireac ar fi intermediat sume de bani între anumite firme şi oameni politici români, Sima a susţinut că poate dovedi afirmaţiile sale, precizând şi un nume: compania Ericsson.

„O putem numi mită sau finanţarea ilegală a unor partide. Da, în anul 2000 el a primit mulţi bani de la companii multinaţionale. După aceea, a primit banii pe care i-a trimis politicienilor care erau în campanie electorală în acel moment. Ppot da nume. Compania Ericsson, care ulterior a câştigat proiectul 112 în România. Pot dovedi că Ericsson i-a trimis bani lui Bogdan Chirieac şi el a dat banii altor persoane”, a declarat Cristian Sima, adăugând că acest gen de informaţii i-ar deranja pe cei care îl ameninţă: „Le e frică de informaţiile pe care vi le-am dat deja dumneavoastră cum ar fi despre Ericsson, despre conturi bancare, despre transferuri”.