Cristian Preda îi dă replica lui Ivan: Pesediştii sunt cam plângăcioşi

Europarlamentarul PDL Cristian Preda reacţionează la "scrisoarea de informare" trimisă de eurodeputatul PSD Cătălin Ivan preşedintelui PE pe tema "minciunilor iresponsabile" pe care le-ar fi lansat în plen de reprezentantul PDL, democrat-liberalul afirmând că "pesediştii sunt cam plângăcioşi".

RomaniaTV.net
15 ian. 2013, 18:34
Cristian Preda îi dă replica lui Ivan: Pesediştii sunt cam plângăcioşi

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a cerut, luni, Comisiei Europene, în şedinţa plenară a PE, să vegheze la „derapajul inacceptabil” al premierului Victor Ponta la adresa independenţei magistraţilor, în replică vicepreşedintele PSD Corina Creţu acuzându-l de continuarea campaniei de denigrare a României.

„Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament, trebuie să controlezi justiţia. Cer Comisiei Europene să vegheze la acest derapaj inacceptabil: separaţia puterilor executivă şi judecătorească e sfidată în numele voinţei poporului”, a afirmat Preda, în intervenţia susţinută luni seară la Strasbourg.

În replică, liderul delegaţiei PSD din PE, Cătălin Ivan, a trimis, marţi, „o scrisoare de informare” către preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, prin care i-a solicitat acestuia să judece cum ar trebui sancţionate „minciunile iresponsabile” lansate în plen de eurodeputatul PDL Cristian Preda.

„Corina Creţu a reacţionat la intervenţia mea, dar nu în Parlamentul de la Strasbourg, fiindcă nu se afla acolo, ci în presa de la Bucureşti. E un atac la persoană, aşa că nu voi reacţiona”, a scris, marţi seară, în replică, pe blog, Cristian Preda.

El a comentat şi subiectul scrisorii lui Ivan: „Aflu că şi Cătălin Ivan, absent la rândul lui de la dezbaterile de la Strasbourg, anunţă în ziarele din ţară că face plângere împotriva mea, după ce am ţinut scurtul discurs reprodus mai sus. Nu se ştie prea bine unde anume va face plângerea. Singura instanţă din Uniune care ar putea accepta reclamaţii care incriminează delictul de opinie e chiar guvernul Ponta. Buf! Concluzia pe care o putem trage e că pesediştii sunt cam plângăcioşi’.