Cristian Preda: „Grupul intelectualilor” va depune o moţiune pentru şefia PDL VIDEO

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, că "grupul intelectualilor" va depune o moţiune pentru şefia partidului, sâmbătă, după Consiliul Naţional de Coordonare al partidului urmând să facă şi un anunţ cu privire la conducătorul acesteia, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
22 feb. 2013, 16:09
Cristian Preda: „Grupul intelectualilor” va depune o moţiune pentru şefia PDL VIDEO

„Mâine (sâmbătă -n.r.) după CNC vom anunţa formula în care vom participa în Convenţia din 23 martie”, a precizat Cristian Preda, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă „grupul reformiştilor” din PDL va depune o moţiune prin care să susţină candidatura unuia dintre colegi la şefia partidului.

Întrebat dacă moţiunea respectivă va fi condusă de un bărbat sau de o femeie, europarlamentarul PDL a spus că ”nu este neapărat să fie prezidenţiabil”. ”Dar să ştiţi că şi asta căutăm”, a adăugat el.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, joi, că ştie ca veni din partea aşa-zisului grup al „reformiştilor” o moţiune la Convenţia partidului, dar că nu ştie dacă Monica Macovei va conduce această moţiune, având în vedere că partidul nu poate fi condus prin corespondenţă, din calitatea de eurodeputat.

Monica Macovei a precizat, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, că ar trebui să existe o consultare a tuturor membrilor de partid.

„Cred că ar trebui să existe o consultare a tututor membrilor de partid, o moţiune gen «întoarcerea la popor», fiindcă PDL a ajuns partidul celor aflaţi în funcţii de conducere şi i-aş întreba pe cei care au condus în ultimul timp partidul dacă au avut curajul să-i întrebe vreodată pe membrii simpli dacă sunt de acord cu conducerea partidului, cu politicile partidului, cu deciziile PDL, un fel de alegeri primare, înţeleg că nu ar fi posibil acum”, a arătat Macovei.

În opinia sa, consultarea membrilor de partid „poate să schimbe total rezultatul” din PDL.

Întrebată dacă se va înscrie în cursa pentru şefia PDL, Monica Macovei a răspuns: „Voi face un anunţ în acest sens până la sfârşitul săptămânii, după CNC de sâmbătă”.