Cristian Preda: La USL există o nostalgie după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, pentru RFI, comentând mitingul de miercuri seară de pe Arena Naţională pentru lansarea candidaţilor USL la parlamentare, că există probabil nostalgia după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane, pe care a folosit-o şi Nicolae Ceauşescu.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 08:18
Cristian Preda: La USL există o nostalgie după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane

„La USL există o nostalgie după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane! Poţi să fii prieten cu Angela Merkel sau poţi să fii prieten cu Becali”, a spus Preda, citat de RFI.

Cristian Preda spune despre mitingul USL de miercuri de pe Arena Naţională, unde sunt aşteptate câteva zeci de mii de susţinători, că „există probabil nostalgia după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane”. „A folosit-o şi Nicolae Ceauşescu. E o alegere a adversarilor noştri politici. Eu sper ca dincolo de ceea ce ne separă, să găsim resurse pentru o soluţie de consens”, susţine liderul PDL.

Întrebat care dintre cele două evenimente va lua „prim-planul”, Cristian Preda a răspuns: „Fiecare alege: poţi să fii prieten cu Angela Merkel şi responsabilii politici sau poţi să fii prieten cu Becali. Poţi să mergi într-o sală de conferinţe, unde se pronunţă cei care decid astăzi în Europa şi poţi să mergi pe stadion, să-l vezi pe Becali la braţ cu Verhofstadt (Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European-n.r.). Fiecare are alegerea, suntem într-o societate democratică, în care alegerea este individuală şi în care fiecare dintre noi este responsabil pentru opţiunea făcută”.

„Personal, cred că avem mai mare nevoie în acest moment de contactul şi colaborarea cu liderii politici europeni. Becali e o absenţă (în Parlamentul European-n.r.) şi nu cred că trebuie reinventat fie şi sub forma unei adunări pe stadion. Pe un stadion, care vai, ne-a adus aseară o amară înfrângere şi la fotbal! (1-4 împotriva Olandei, în preliminariile CM din 2014-n.r.)”, conchide Preda.

Citeşte şi Bucureştiul, ocupat politic. Prima mare bătălie de imagine