Cristi Chivu şi-a trasat viitorul: Îmi voi încheia cariera la Inter Milano

Fotbalistul echipei Internazionale Milano Cristian Chivu a declarat la RaiSport că este nerăbdător să revină pe teren, după o lungă absenţă cauzată de o accidentare, şi a precizat că îşi va încheia cariera la gruparea italiană, atât el cât şi conducerea clubului fiind mulţumiţi de colaborare.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 06:31
Cristi Chivu şi-a trasat viitorul: Îmi voi încheia cariera la Inter Milano

Viitorul meu? La Inter! Cel puţin asta sper, dacă nu vor vrea ei să scape de mine! Glumesc. Sunt fericit, cu adevărat fericit aici şi clubul este mulţumit de mine. Îmi voi încheia cariera aici„, a spus Chivu, informează site-ul oficial al clubului Internazionale Milano.

Fundaşul român a fost intervievat şi de Inter Channel, pentru care a spus că a fost susţinut de toţi cei de la club în perioada de după accidentare. „Am avut în continuare dureri după prima operaţie, astfel că am decis să mai fac una. Ultimele patru luni nu au fost uşoare, dar am trecut peste acestea. Cei de la club, colegii mei, cu toţii m-au ajutat. Abia aştept să joc din nou„, a afirmat Chivu.

Cristian Chivu este de părere că Internazionale Milano are şanse la titlu. „Această echipă are potenţial nelimitat. Avem jucători experimentaţi, care pot decide soarta unui meci, şi alţii gata să facă un pas înainte. Putem să ne luptăm pentru titlu. Consider că este normal ca din când în când să existe o cădere de formă. Nu trebuie să uităm că nu e uşor să joci şi joi şi duminică. Acest lucru ne afectează, mai ales având în vedere faptul că unele deplasări au fost lungi. Vom încerca să câştigăm meciurile din campionat şi să profităm dacă Juventus va greşi. Ar putea avea o perioadă mai proastă – nu m-ar surprinde – şi în plus este angrenată în Liga Campionilor, ceea ce se va vedea”, a explicat Chivu.

El a mai spus că are o relaţie foarte bună cu antrenorul Andrea Stramaccioni, cu care discută des, şi că abordează partida de marţi cu Hellas Verona cu gândul la victorie. „Trebuie să câştigăm meciul cu Hellas Verona. Avem norocul că jucăm acasă şi vrem să ne calificăm în faza următoare”, a adăugat Chivu.

Internazionale Milano va întâlni, marţi, pe teren propriu, formaţia Hellas Verona, în optimile de finală ale Cupei Italiei, iar presa italiană a scris că fundaşul Cristian Chivu va reveni pe teren la acest joc.

Chivu s-a accidentat la începutul lunii august în timpul unui meci cu echipa Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa.

Fundaşul român, în vârstă de 32 de ani, a suferit o luxaţie la un deget de la piciorul drept şi a fost operat la începutul lunii octombrie.