Antonescu: Voi candida la Preşedinţie şi voi câştiga. Nu este exclus să candideze şi Oprescu în 2014

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, că, în 2014, va candida la alegerile prezidenţiale şi s-a declarat convins că va câştiga cursa pentru Cotroceni.

11 ian. 2013, 21:25
Antonescu: Voi candida la Preşedinţie şi voi câştiga. Nu este exclus să candideze şi Oprescu în 2014

„Voi candida la Preşedinţie şi voi câştiga”, a afirmat Crin Antonescu, la Antena 3. Liderul PNL a arătat că nu este exclus ca şi Sorin Oprescu să participe la alegerile prezidenţiale din 2014.

Putem candida foarte bine amândoi, pot candida şi alţi oameni. Nu este exclus (n.red. – Sorin Oprescu să candideze la Preşedinţie). (…) Eu sunt candidatul oficial al USL la Preşedinţia României şi am să mă pregătesc pentru a răspunde acestei calităţi pe care o am acum”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat în privinţa pactului de coabitare cu Traian Băsescu, Crin Antonescu a catalogat documentul ca fiind unul „caraghios”.

„Nu cred că e ceva normal, cred că lucrurile se puteau rezolva fără acest document hazliu. (…) E caraghios nu pentru că stabilește numărul și persoana adresării, dar e caraghios pentru că vine ca și cum ar putea întări tratate internaționale”, a spus Antonescu.

Referitor la acordul Uniunii Social Liberale cu UDMR, Antonescu a arătat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, continuă să facă propagandă lui Traian Băsescu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a postat recent pe site-ul formaţiunii, acordul de colaborare semnat de Ponta, Antonescu, Kelemen şi Borbely, care a fost încheiat în 1 octombrie 2012 şi prin care USL şi UDMR se angajau să formeze, după alegeri, o alianţă politică parlamentară şi guvernamentală.

Acordul a fost semnat la 1 octombrie 2012 de co-preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, pe de-o parte, şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo.

„În baza prezentului acord, cele două formaţiuni politice se angajează să formeze, după alegerile din 9 decembrie, o alianţă politică parlamentară şi guvernamentală. În condiţiile în care USL va deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare va anunţa încă din seara de 9 decembrie cooptarea în majoritatea parlamentară şi în structurile guvernamentale a UDMR”, se arată în documentul citat.

Liderii celor două formaţiuni au mai convenit că, în cazul în care USL nu va deţine majoritatea absolută, UDMR urma să anunţe în seara alegerilor susţinerea unui guvern USL-UDMR, cu un premier desemnat de USL.

„În ambele situaţii, cele două părţi se angajează să participe la consultările prevăzute de Constituţie susţinând în comun candidatul USL pentru funcţia de prim-ministru, să negocieze şi să asigure reprezentarea UDMR în cadrul Guvernului şi a celorlalte structuri guvernamentale, în funcţie de ponderea parlamentară UDMR în cadrul coaliţiei de guvernare”, se mai arată în document.