Crin Antonescu: Mă simt jignit să-l văd pe Băsescu bătându-şi joc de partenerul meu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, într-o emisiune televizată, că se simte jignit de faptul că preşedintele Traian Băsescu "îşi bate joc" de co-preşedintele USL, premierul Victor Ponta.

08 apr. 2013, 18:44
Crin Antonescu: Mă simt jignit să-l văd pe Băsescu bătându-şi joc de partenerul meu

„Unii greşesc foarte mult în ceea ce mă priveşte crezând că eu sunt un om orgolios care speră să ajungă, cum o fi, preşedintele României. (…) Sunt un om orgolios atunci când mă simt profund jignit să îl văd pe Traian Băsescu aşa cum l-am văzut în ultima sa apariţie – bucuros, autoritar, sigur pe sine, dând dispoziţii, bătându-şi joc într-un fel de partenerul meu când spune: A fost alegerea domnului Ponta să o numească pe Kovesi (Laura Codruţa Kovesi -n.r.). Cred că a înţeles că e mai bine aşa. Aceste lucruri îmi lezează într-adevăr orgoliul meu, dar şi a milioane de oameni”, a spus Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

Acesta a reamintit faptul că PNL, alături de PSD şi PC, a obţinut la alegerile locale şi parlamentare un scor „cum nu a avut nimeni vreodată de când se fac alegeri”, adăugând că, acest fapt, alături de cel referitor la numărul românilor care şi-au exprimat opţiunea de vot în cadrul referendumului pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, nu ar trebui uitate şi istoria nu ar trebui „falsificată”.

„Constat cu tristeţe că există ceva care pe mine mă deranjează pentru că nu mai există nicio circumstanţă atenuantă. S-a schimbat tonul. S-a schimbat istoria. Şi iată că partenerul meu, premierul, se referă la episodul suspendării preşedintelui în termenii lui Traian Băsescu. Păi uităm că oamenii au venit atunci la vot destui, îngrozitor de mulţi”, a spus Crin Antonescu.