Crin Antonescu: România va rămâne un stat laic

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că România va rămâne, în urma revizuirii Legii fundamentale, un stat laic.

13 mart. 2013, 12:30
Crin Antonescu: România va rămâne un stat laic

Întrebat ce părere are despre propunerea avansată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cu privire la introducerea noţiunii de Dumnezeu în corpul Constituţiei, preşedintele Senatului a replicat că acest subiect necesită o dezbatere juridică şi politică.

”Eu vă pot spune o părere strict personală acum, deşi nu sunt tentat să o fac pentru că e bine ca poziţiile noastre ca persoane, ca partide, să fie susţinute la momentul potrivit. Din punctul meu de vedere, în acest moment, este o chestiune destul de discutabilă şi care necesită o dezbatere cu caracter juridic şi politic. Ce vă pot spune cu certitudine este că România rămâne un stat laic şi asta o spun în calitate de creştin. Deci nu există o contradicţie sau o incompatibilitate între ele. Noi punem în discuţie orice propunere se va face”, a arătat Antonescu, miercuri, la finalul şedinţei Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, potrivit Agerpres. 

Biserica Ortodoxă Română cere ca numele lui Dumnezeu să apară în viitoarea Constituţie. Iniţiativa aparţine Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ce a avut loc la începutul lunii martie. De asemenea, conducerea Bisercii cere garantarea orei de religie prin Constituţia ţării.