Crin Antonescu: Referendumul a trecut. Bătălia politică s-a încheiat

Crin Antonescu a declarat, joi, după amânarea pronunţării Curţii Constituţionale asupra referendumului, că bătălia politică s-a încheiat. Conform preşedintelui interimar, lupta politică va începe abia la toamnă, o dată cu declanşarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 13:55
Crin Antonescu: Referendumul a trecut. Bătălia politică s-a încheiat

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, la Palatul Cotroceni, că prin decizia de amânare a verdictului privind rezultatul referendumului judecătorii au arătat că fiecare vot contează. Antonescu a mai spus că „referendumul a trecut” şi a completat că România nu va trece printr-o situaţie de instabilitate şi că preşedinţia funcţionează în parametri normali.

„Am luat act de decizia CCR şi chiar dacă înseamnă o amânare neaşteptată a verdictului şi a punctului final al referendumului, cred că trebuie să constatăm un lucru: această amânare are în fond convingerea Curţii că fiecare vot contează. E un fundament de salutat şi o dovadă că democraţia are un sens când înseamnă însumarea exprimării libere a cetăţenilor. Amânarea nu înseamnă că România va traversa o perioadă de instabilitate. Avem un parlament pe deplin legitim şi instituţia prezidenţială care va funcţiona în parametri normali. Referendumul a trecut, din punct de vedere al bătăliei politice. Curtea Constituţională a cerut date şi Ministerul de Interne trebuie să facă datoria cu toată eficienţa, dar bătălia politică s-a încheiat. Va reîncepe spre sfârşitul acestei toamne când vom avea alegeri parlamentare şi prezidenţiale”, a declarat preşedintele interimar Crin Antonescu, la Palatul Cotroceni.

„România e o ţară cu adevărat democratică, e un stat de drept şi poate să se gândească cu optimism şi încredere la viitor”, a mai spus Antonescu.

Curtea Constituţională a amânat joi pronunţarea asupra rezultatului referendumului pentru data de 12 septembrie.

Judecătorii CCR cer actualizarea listelor de alegători înainte de a se pronunţa. 

Magistraţii Curţii s-au reunit joi, de la ora 9.00, într-o nouă şedinţă pentru a decide daca referendumul de demitere a lui Traian Băsescu este valid sau nu.