Propunerile USL: Crin Antonescu, preşedinte la Senat. Valeriu Zgonea, şef la Camera Deputaţilor

USL a cerut revocarea preşedinţilor celor două camere ale parlamentului. Parlamentarii USL doresc să-l propună pe liderul liberal Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, informează România TV. Potrivit unor surse citate de România TV, şefia Camerei ar reveni celor de la PSD.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 08:01
Propunerile USL: Crin Antonescu, preşedinte la Senat. Valeriu Zgonea, şef la Camera Deputaţilor

USL a depus cereri de revocare din funcţie a preşedinţilor celor două Camere al Parlamentului.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că el nu va convoca sesiune extraordinară a Senatului pentru revocarea sa din funcţie, întrucât solicitarea în acest sens a USL este „neconstituţională şi nelegală”.

Pentru şefia Camerei Deputaţilor, social-democraţii ar urma să-l propună pe Valeriu Zgonea.

Vasile Blaga, preşedintele Senatului, a afirmat că nu va convoca o sesiune extraordinară prin care să fie revocat din funcţie deoarece solicitarea USL contravine Constituţiei şi Regulamentului acestei Camere.

„Eu nu pot să convoc o sesiune extraordinară şi să pun pe ordinea de zi o astfel de doleanţă  atâta vreme cât nu respectă legea şi Constituţia. Nu o să pun pe ordinea de zi”, a declarat Vasile Blaga.

Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a precizat că USL a depus cererea oficială de revocare doar la Senat, dar nu a exclus ca puterea să facă un demers similar şi la Cameră.

Este o procedură ciudată, în afara Constituţiei, drept care nu poate fi supusă la vot. Conform hotătârilor Curţii Constituţionale, revocarea se face la propunerea grupului parlamentar care l-a mandatat pentru funcţia de preşedinte„, a declarat Roberta Anastase.

Ca şi Blaga, nici Anastase nu s-a arătat dispusă să convoace o sesiune extraordinară pe subiectul revocării.