Antonescu îi ameninţă pe liberalii din „România Liberală”: Acest tip de bigamie nu este acceptat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că membrii partidului care sunt implicaţi în Iniţiativa "România Liberală" nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, precizând că nu poate fi acceptată "bigamia politică", deoarece înseamnă promiscuitate.

22 apr. 2013, 11:53
Antonescu îi ameninţă pe liberalii din „România Liberală”: Acest tip de bigamie nu este acceptat

Întrebat de crede despre lansarea Iniţiativei România Liberală, Antonescu a răspuns „că e mare, că e mică, fundaţia, aşezământul respectiv – cum doriţi să-i spuneţi – nu dăunează PNL”.

Crin Antonescu a mai declarat că este inacceptabil ca un membru de partid să facă parte dintr-un ONG care critică partidul.

„PNL, soarta sa, scorul său politic, reuşitele sale sau nereuşitele sale nu pot fi influenţate de astfel de grupuscule fără legitimitate, fără consistenţă, aşa cum există informaţiile. Altceva însă trebuie spus foarte limpede. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să facă parte, să susţină, să se asocieze în vreun fel cu un grup de oameni al cărui document fondator şi fundamental este îndreptat în totalitate împotriva PNL, nici măcar a preşedintelui PNL, ca de obicei. Este pur şi simplu un micuţ şi plicticos manifest anti-PNL”, a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL, „rezultă că este cu totul şi cu totul inacceptabil şi nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu aşa ceva”.

„Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârşit vocalize publice pe chestia asta, trăieşti bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate şi critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înţeles, promiscuitatea politică nu„, a mai spus Antonescu.

Întrebat ce înseamnă „inacceptabil”, Antonescu a explicat: „inacceptabil înseamnă ceva ce nu poate fi acceptat, când un membru X face ceva care este inacceptabil, înseamnă că nu mai este membru PNL”.

Antonescu a adăugat că dacă va lua măsuri, se va întâmpla după Paşti. „Aşteptăm Învierea Domnului. Ne pregătim după Paşti, vom vedea dacă este nevoie să luăm anumite măsuri, le vom lua”.

Printre membrii-fondatori se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun”, arată un comunicat de presă dat luni publicităţii.

Călin Popescu Tăriceanu este un alt nume legat de această iniţiativă. El a apărut într-o fotografie publicată luni de presă şi preluată de pe Facebook, în care apăreau mai mulţi membri ai României Liberale, la o şedinţă a grupării. 

La evenimentul de lansare, care va avea loc la orele 17.00, la Sala Diplomat a Hotelului Hilton, sunt invitaţi Mihai Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Dăianu, Stelian Tănase precum şi „alte personalităţi de dreapta ale vieţii publice din România”, conform comunicatului.

Vineri, Crin Antonescu spunea despre România Liberală că este „un tomberon politic”